Ševci jedou do Teplic. Tři body by zahřály

foto: Fastav Zlín
ZLÍN/TEPLICE - K zápasu 17. kola Fortuna ligy vyrazili fotbalisté Fastavu Zlín do pořádně vzdálených Teplic v pátek po poledni. Trenér Jelínek nebude mít k dispozici tři opory posledních utkání. Za karetní prohřešky nemohou hrát Poznar, Čanturišvili ani Procházka.

„Tohle nás samozřejmě nemůže rozhodit, vždycky musíte počítat, že k oslabení kádru z nejrůznějších důvodů může dojít. Karetní absence je rozhodně daleko lepší než to, kdyby byly opory třeba dlouhodobě zraněny. Kádr okysličíme a jde se na věc, jen se nesmíme nechat zmást tím, že jsou domácí úplně poslední s pěti body,“ zamýšlí se trenér Zlína Jan Jelínek.

Podle něj, ač to tak nevypadá, získávají Tepličtí postupně herní progres, práce trenéra Jarošíka je znát.

„Ale to nás může varovat, nikoliv zabránit v pokračování naší vzestupné herní tendence. Příležitost dostanou další hráči, musejí se ukázat. Přijde zřejmě šance pro Reitera, Fantiše či Simerského, ale připraveni budou i další kluci,“ naznačuje Jelínek.

Zlín sehrál proti Baníku na vlastním hřišti evidentně nejpovedenější zápas, ne bodově ale herním stylem. „Bylo to opravdu slušné, je nač navazovat. Máme jeden problém, který nás sráží. Vytváříme si velmi slušné množství šancí, jenže naši útočníci v rozhodujících chvílích selhávají. Být produktivnější, museli bychom mít bodů podstatně více,“ má trenér jasno.

Na teplických Stínadlech se hraje v sobotu od 15 hodin. Jelínek by rád přivezl paní i dvěma dětem předčasnou mikulášskou nadílku v podobě tří bodů. Je to ovšem nejen na něm, pomoci mu musí jeho „čertovská“ fotbalová družina.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x