Ševci jsou v karanténě. Úvodní jarní ligový duel s Libercem byl odložen, nehraje ani Slovácko

Nedělní ligový zápas mezi fotbalisty Zlína a Liberce byl odložen na neurčito. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbaloví fanoušci v kraji si musí na start jarní části FORTUNA:LIGY počkat o týden déle. Nedělní zápasy Zlína s Libercem a Pardubic se Slováckem totiž byly odložen. Ševci museli kvůli výskytu covidu-19 museli do pětidenní karantény, izolace postihla i soupeře uherskohradišťského celku.

O náhradním termínu obou odložených zápasů 20. kola, který se měly odehrát v neděli 6. února, rozhodne řídící orgán soutěže v nejbližší době.

„Vedení klubu rozhodnutí hygieniků respektuje a o náhradním termínu budeme informovat,“ uvedla mluvčí Fastavu Zlín Zuzana Molková.

Zatímco ševce skolil koronavorus, pardubický celek neřeší jiný problém. Významný počet členů východočeského týmu má střevní virózu, proto krajská hygienická stanice rozhodla o karanténě.

„Bohužel vyšší počet hráčů našeho A-týmu zasáhl vysoce infekční a velmi nakažlivý vir. V průběhu týdne přibývaly v kabině tyto případy, proto hráči podstoupili vyšetření, na jehož základě Krajská hygienická stanice Pardubického kraje rozhodla o karanténních opatřeních. Klub pochopitelně nebude zveřejňovat o které konkrétní hráče se jedná,“ uvedl sportovní ředitel Pardubic Vít Zavřel.

Fotbalisté Slovácka se tak místo nedělního ligového duelu s Pardubicemi začnou v předstihu chystat na středeční pohárové utkání v Olomouci, které je pro ně neméně důležité. „MOL Cup bereme stejně jako ligu. Jednoznačně v něm chceme uspět a jít dál. Vždyť je to jedna z cest k úspěchu,“ vnímá trenér Martin Svědík. „Budeme se hodně koncentrovat. Udělám všechno, abychom v utkání uspěli,“ slibuje kouč.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x