Ševci na jaře poprvé neinkasovali, i v deseti vydřeli v Jablonci bod

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) brali v Jablonci po remíze 0:0 bod. Foto: FK Jablonec
ZLÍN - Fotbalisté Zlína v boji o záchranu FORTUNA:LIGY získali další cenný bod. Ševci v posledním venkovním zápase dlouhodobé základní části remizovali na hřišti Jablonce 0:0 a dál drží čtrnáctou pozici.

Sobotní duel 29. kola poznamenalo vyloučení hostujícího Selmira Pidra ve 37. minutě po dvou žlutých kartách. Moravané ale dlouhé oslabení zvládli skvěle, poprvé na jaře neinkasovali. Naopak soupeř se přesilovkou stejně jako před týdnem v Olomouci vyloženě protrápil.

Přijeli jsme neprohrát a to jsme splnili,“ pochvaloval si kouč ševců Bronislav Červenka. Remízy na Střelnici si vážil. „Výsledek je pro nás obrovsky důležitý. Jablonec nám mohl odskočit na sedm bodů a takovou ztrátu už bychom těžko doháněli, takže se držíme pořád na dostřel,“ těší zlínského trenéra.


Moravané si na konci základní části drží slušnou formu. V posledních šesti zápasech padli jenom v Mladé Boleslavi gólem z páté minuty nastavení, v sobotu neprohráli ani v Jablonci, kde se jim dlouhodobě nedaří.


„Pro nás to byl náročný zápas. Jablonec má výsledkovou krizi. Čekali jsme, že utkání s námi bude chtít zvládnout a půjde do toho po hlavě, což se i potvrdilo. Zatímco ale v předchozích zápasech jsme měli v obraně výpadky, který soupeř pokaždé potrestal, teď to bylo výborné. Jablonec si nic vyloženého nevypracoval,“ říká Červenka.


Jeho tým dovedli k zisku alespoň jednoho bodu nasazení a obrovská zodpovědnost. Ševce nesrazilo ani vyloučení Selmira Pidra. Bosenský obránce v rozmezí devíti minut udělal dva fauly a musel po druhé žluté kartě ze hřiště.

Brzké vyloučení ovlivnilo průběh zápasu,“ má jasno Červenka. „Poté jsme museli přeskupit řady a sjet trochu více do obranné zóny. Pak už jsme se nedokázali dostat tolik nahoru, nebyli jsme tak nebezpeční, jak bychom si představovali,“ mrzí zlínského kouče.

Ševci zakončí dlouhodobou základní část FORTUNA:LIGY za týden proti Karviné. Už ve středu je ale na půdě Plzně čeká semifinále MOL Cupu.


„Pro nás je důležitá hlavně neděle, kdy to musíme urvat na sto procent. Ale ani do Plzně nejedeme na výlet. Rozhodně chceme postoupit,“ říká kapitán Zlína Lukáš Bartošák. „Abychom ale uspěli a šli dál, musíme předvést alespoň takový výkon jako v Jablonci. Být vzadu pevní, směrem dopředu si snad něco vytvoříme,“ doufá rodák z Brumova.

FK Jablonec – FC Zlín 0:0

Rozhodčí: Všetečka – Hrabovský, Váňa – Szikszay (video). ŽK: Martinec – Pidro, Černín. ČK: 37. Pidro. Diváci: 1250.

Jablonec: Hanuš – Tekijaški (46. Štěpánek), Hurtado, Polidar – Černák, Kratochvíl, Hübschman (79. Velich), Čanturišvili – Martinec, Hollý (66. Náprstek) – Chramosta (79. Kanakimana). Trenér: Látal.

Zlín: Dostál – Cedidla, Černín, Didiba, Pidro – Bužek, Janetzký – Holík (89. Ikugar), González (64. Fantiš), Bartošák – Schánělec (73. Vukadinovič). Trenér: Červenka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x