Ševci na Plzeň vůbec nestačili, v semifinále poháru prohráli jasně 0:3

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) prohráli v Plzni 0:3. Foto: FC Zlín
ZLÍN - Dlouhá pohárová cesta je u konce, fotbalisté Zlína si finále MOL Cupu ani v letošním roce nezahrají. Ševci zůstali po porážce v Plzni 0:3 těsně před jeho branami. Dvě branky favorizované Viktorie vstřelil útočník Tomáš Chorý, jednou se prosadil záložník Lukáš Červ.

Nezvládli jsme to,“ ví dobře kouč ševců Bronislav Červenka. „Od nás to bylo velmi špatné. Po všech stránkách jsme byli jasně horší, takto se fotbal nahraje,“ zlobil se na svěřence.


Moravané měli na dresech černé pásky, kterými uctili památku zesnulého bývalého hráče, dlouholetého trenéra mládeže a vedoucího rezervního týmu Karla Šimurdy.


Trenér Zlína Červenka po nedělní bezbrankové ligové remíze v Jablonci protočil téměř celou základní sestavu, vyměnil osm hráčů. Od začátku kromě brankáře Dostála nastoupili už jenom Černín s Janetzkým, zbytek týmu byl jiný. Plzeň naopak nastoupila v nejsilnějším možném složení, s většinou opor.

Pasivní, bojácné a směrem dopředu neškodné ševce dvěma góly srazil útočník Tomáš Chorý, premiérově v dresu Viktorie skóroval Lukáš Červ. Moravané nebyli vůbec nebezpeční. Nakonec byli rádi, že unikli ještě většímu debaklu.


„Nebylo to vůbec dobré. Začali jsme bojácně. Začátek byl hrůzostrašný. K tomu nejde víc co říct. Plzeň nás hned v úvodu potrestala, hru celý zápas kontrolovala. My můžeme být rádi, že to zůstalo jenom 3:0,“ ví dobře krajní obránce Zlína Tomáš Čelůstka.

Favorit rychle získal trvalou převahu a již v šesté minutě otevřel skóre. Souarého přihrávku z levé strany pohotově zblízka umístil pod břevno Chorý.


„Báli jsme se a čekali, co se stane. Z toho pramenil první gól, pak už se to vezlo,“ povzdechl si Čelůstka.

Čtvrtfinalista Evropské konferenční ligy zcela diktoval tempo a ještě do pauzy zvýšil. Červ převzal míč ve středu pole a povedenou samostatnou akci zakončil z hranice vápna přesnou střelou k tyči. Třiadvacetiletý záložník si připsal první gól od zimního příchodu do Plzně, předchozí branku zaznamenal ještě v libereckém dresu v prosinci shodou okolností proti Zlínu.

Takhle se v obraně a hlavně v šestnáctkách nehraje. Co jsme předvedli, je velmi smutné. Nedalo se na to dívat,“ hněval se Červenka.

Jeho tým zahrozil až v nastavení první půle, kdy hlavičkoval o kousek vedle Fantiš. Jinak byli hosté dopředu téměř neškodní a také po změně stran se většinou jen bránili. 


Po další trefě Chorého nebylo co řešit. „Chorý je skvělý útočník, pro Plzeň je to klíčový hráč. Vůbec jsme ho nepokryli,“ ví dobře Červenka.


I proto pohárová pouť ševců končí před branami finále. Západočeši ve finále vyzvou doma Spartu, která už na začátku dubna zvítězila v Opavě. Ševci se ve zbytku sezony mohou soustředit na záchranu FORTUNA:LIGY.

Viktoria Plzeň – FC Zlín 3:0 (2:0)

Branky: 6. a 58. Chorý, 32. Červ. Rozhodčí: Rouček – Caletka, Machač – Machálek (video). ŽK: Černín, Fantiš, Janetzký (všichni Zlín). Diváci: 7584.

Plzeň: Jedlička – Dweh, Hranáč, Jemelka – Kopic (81. Havel), Kalvach, Červ, Souaré (85. Cadu) – Šulc, Mosquera (70. Vydra) – Chorý (85. Metsoko). Trenér: Koubek.

Zlín: Dostál – Fantiš (77. Cedidla), Kolář, Simerský, Černín, Čelůstka – Slončík (65. Vukadinovič), Janetzký (65. Bužek), Nombil (81. Didiba), Načkebija – Ikugar (65. Schánělec). Trenér: Červenka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x