Ševci na úvod přípravy nastřelovali tyče, s Líšní hráli bez branek

Základní sestava Zlína při utkání s Líšní. Foto: Jaroslav Kicl
ZLÍN - Ve vinařské obci s devíti stovkami obyvatel započali cestu za návratem do první ligy fotbalisté Zlína. Ševci se v sobotu dopoledne představili v Sedleci u Mikulova, kde ve výrazně obměněné a omlazené sestavě remizovali s Líšní 0:0.

Zlíňané na jihu Moravy hned čtyřikrát orazítkovali konstrukci branky. V první půli mířil do břevna Machalík s Poznarem, po změně stran Číž ve skluzu trefil tyč a v nastaveném čase Červinka po rohu Švacha mířil zase do břevna.


„Na zakončení budeme teprve pracovat. Ještě před sebou máme měsíc na to, abychom to vypilovali,“ zůstává v klidu asistent trenéra Lukáš Motal.


Neproměněné šance mu ještě tolik nevadily, o výsledek totiž v prvním přípravném zápase až tolik nešlo.


„Utkání i vzhledem k nerozhodnému výsledku splnilo účel. Pro kluky to po prvním týdnu přípravy bylo náročné, popasovali se s tím však dobře. Většina z nich odehrála poločas, někdo hodinu. Nejsme spokojení pouze s tím, že jsme nedali gól. Šancí na to bylo dost,“ ví dobře Motal.


Ševci i bez většiny opor z loňské sezony měli navrch, herní převahu ale nevyjádřili brankami, i proto skončil duel druholigových rivalů smírem.


„Byli jsme lepším týmem. Několikrát nastřelili břevno, tyčku. Soupeř tam toho moc neměl. První půli neměl žádnou šanci, zahrozil až na konci. Škoda, že jsme nedali žádný gól. K výhře jsme byli daleko blíž než Líšeň,“
tvrdí krajní obránce Zlína Lukáš Bartošák.


Hostům na Mikulovsku scházeli nejen brankář Dostál, ale i Fantiš, Tkáč, Čelůstka či Žák, nebyli ani Ndyaye s Nombilem.


Také Líšeň však nastoupila v pořádně obměněné sestavě, dres brněnského celku poprvé oblékli mladíci ze Slovácka Nataniel Gajdošík a David Kratochvíla či bývalý hráč pražské Sparty Václav Dudl.


Posledně jmenovaný v rudém dresu vyzkoušel i zápasy nejvyšší české soutěže či Evropské ligy. V minulé sezoně oblékal příbramský dres. Kromě něj dostali příležitost i Gajdošík, Kratochvíla, Marek Mach, který je odchovanec Zbrojovky a naposledy hájil prostějovské barvy, a Nikolozi Sajaia. Gruzínský osmnáctiletý záložník na jaře nastupoval za třetiligové Karlovy Vary.


Jihomoravský klub šetřil některé opory, už v neděli jej totiž při oslavách stoletého výročí klubu čeká speciální zápas s Baníkem Ostrava.

Druhý duel sehrají Zlíňané v sobotu 29. června v Luhačovicích proti Vyškovu. Začíná se v 10:30.

SK LÍŠEŇ – FC ZLÍN 0:0, hráno v Sedleci u Mikulova
Zlín 1. poločas: Rakovan – Polášek, Slouk, Simerský, Černín, Bartošák – Ovesný, Didiba, Machalík, Natchkebia– Poznar.
Zlín 2. poločas: Bachůrek – Hönig, Didiba, Černín (70. Slouk), Hartman – Polášek (70. Zábojník), Kulíšek, Švach, Číž – Vukadinović, Červinka. Trenér: Bronislav Červenka. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x