Ševci neudrželi s Plzní vedení, favoritovi po gólu z penalty těsně podlehli

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) v sobotu podlehli favorizované Plzni 1:2. Foto: FC Fastav Zlín, Jan Zahnaš
ZLÍN – Fotbalisté Zlína v lize podruhé za sebou neuspěli. Ševci po porážce na Spartě vyšli bodově naprázdno i doma s Plzní, dalšímu aspirantovi na mistrovský titul podlehli 1:2 a v tabulce zůstali jedenáctí.

Fastavu k lepšímu výsledku nepomohl ani vlastní gól hostujícího stopera Kaši ve 13. minutě, favorit totiž skóre brankou Beauguela a proměněnou penaltou střídajícího Chorého otočil ve svůj prospěch.

Zlíňané doma na Letné prohráli po šesti zápasech, za svůj výkon se ale stydět nemuseli.

Zápas se mi hodnotí těžce, protože za výkon jsme si minimálně bod zasloužili. Dnes nevyhrál lepší, ale šťastnější tým,“ má jasno domácí kouč Jan Jelínek.

„Plzeň využila příležitosti, které se jí naskytly, my bohužel ne, tím pádem gratuluji soupeři ke třem bodům. Od nás se štěstí odvrátilo zády, na vítězství to dnes nestačilo, byť jsme hráli dobře. Dostali jsme Plzeň do úzkých, ale nemáme ani bod,“ hořekoval Jelínek.

Západočeši se po třetí výhře za sebou vrátili do čela tabulky o tři body před obhájce titulu Slavii, kterou v neděli čeká pražské derby se Spartou. Herně v Baťově městě ale zrovna nezářili.

„Prvních třicet minut jsme nehráli dobře, soupeř byl lepší. Problémy nám dělala jeho jednoduchá hra s nakopávanými balony do volných prostorů, horko těžko jsme to zachytávali. Podržel nás Staněk při sólu Hrubého, pak jsme se vzchopili, podařilo se nám vyrovnat a potom vstřelit gól z penalty. Domácí si pak vytvořili tlak, nakopávali balony do vápna, ale my jsme to uskákali a nepustili je do šance. Zlín hrál velmi dobře, s obrovským nasazením, a proto je naše vítězství cennější,“ uvedl plzeňský trenér Michal Bílek, který v minulosti vedl i Zlín.

FORTUNA:LIGA, 24. kolo –
FC Fastav Zlín – FC Viktoria Plzeň 1:2 (1:1)

Branky: 13. vlastní Kaša – 39. Beauguel, 50. Chorý z pen. Rozhodčí: Černý – Caletka, Hájek – Hrubeš (video). Žluté karty: Hrubý, Conde, Vraštil – Kalvach, Chorý, Káčer. Diváci: 3312.

Zlín: Rakovan – Cedidla, Vraštil, Procházka, Matejov – Conde – Dramé (85. Hrdlička), Hrubý (87. Kolář), Janetzký (85. Hellebrand), Hloušek (85. Chwasccz) – Vukadinovič (87. Fillo). Trenér: Jelínek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x