Ševci po remíze v Brně unikli přímému sestupu, čeká je baráž s Vyškovem

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) hráli v Brně 0:0 a čeká je baráž. Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN - Bezbranková remíza jim stačila. Fotbalisté Zlína udělali zásadní krok k záchraně FORTUNA:LIGY. Ševci v přímém souboji o sestup uhráli v Brně potřebný bod, po nadstavbě skončili patnáctí a v baráži se utkají s Vyškovem. První duel se hraje ve čtvrtek na Letné, odveta příští neděli v Drnovicích.

Zbrojovka má po sezoně. Končí poslední a po roce opouští tuzemskou elitu. Naopak soupeř si zhluboka oddechl, vyhráno však ještě nemá.

Samozřejmě je to pro mě velká úleva, protože jsme věděli, že nás čeká taktická bitva o záchranu, ale ještě větší úleva to bude, až ligu zachráníme definitivně. Věděli jsme, jaké kroky k tomu máme na jaře podniknout, teď jsme zvládli první krok, ale čeká nás baráž,“ prohlásil trenér Zlína Pavel Vrba.

Zkušený kouč zisku bodu podřídil taktiku. „Nebyl důvod hrát nahoru dolů a riskovat prohru. Toho jsme dosáhli. Padá Brno a je mi to strašně líto, je to fotbalové město. Když si vzpomenu na jeho slavnou éru, je to škoda, že sestupuje Zbrojovka. Přeji jí rychlý návrat zpět,“ dodal Vrba.

Ševci bodovali ve třetím kole po sobě a se 13 nerozhodnými výsledky se stali remízovými králi ligy. Baráž s Vyškovem rozehrají ve čtvrtek doma, o tři dny později je čeká venkovní odveta. 

FC Zbrojovka Brno – FC Trinity Zlín 0:0

Rozhodčí: Berka – Vlček, Váňa – Orel (video). ŽK: Dostál (Zlín). Diváci: 7528.

Brno: Berkovec – Hrabina, Souček (86. Divíšek), Hlavica (63. Nečas) – Hladík, Texl, Endl, Falta, Fousek (65. Ševčík) – Alli, Řezníček. Trenér: Hašek.

Zlín: Dostál – Kolář, Simerský, Didiba, Reiter (90. Bartošák) – Hrubý, Janetzký – Vukadinovič (68. Čanturišvili), Slončík (68. Dramé), Fantiš (77. Silný) – Balaj (90. Kovinič). Trenér: Vrba.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x