Ševci po Slončíkovi přicházejí o dalšího odchovance. Bužek přestoupil do Slavie

Mladý zlínský fotbalista Alexandr Bužek přestoupil do Slavie Praha. Foto: SK Slavia Praha
ZLÍN - Fotbalový Zlín po Tomu Slončíkovi pouští dalšího talentovaného odchovance. Záložník Alexandr Bužek si svými spolehlivými výkony v premiérové sezoně FORTUNA:LIGY řekl o přestup do Slavie Praha. Devatenáctiletý reprezentant do 20 let podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2028.

„Nastal čas, kdy opouštím Zlín a přestupuji do Slavie. Zlínu ohromně děkuji za to, že mě naučil hrát fotbal, že mi dovolil poznat neuvěřitelné lidi a za vzpomínky a okamžiky, které jsem mohl prožít s trenéry, spoluhráči a fanoušky v mládežnické akademii na Vršavě a také jako profesionální hráč na Letné, protože na ně s jistotou nikdy nezapomenu. Obrovské díky Zlínu patří také za to, že mi věřil a dal mi šanci v 1. nejvyšší fotbalové lize. Zlín bude mít vždy speciální místo v mém srdci. Přeji mu brzký návrat do první ligy, protože nikam jinam zlínský klub nepatří. Věřím, že se mé cesty se Zlínem ještě určitě střetnou,“ rozloučil se Alexandr Bužek.

180 centimetrů vysoký záložník má ze sebou premiérovou sezonu ve FORTUNA:LIZE, za Zlín nastoupil do 27 utkání, ve kterých jednou skóroval a připsal si tři asistence. V Pardubicích rozhodl o jediném venkovním vítězství svého týmu na podzim.

Trenér Bronislav Červenka z něj po svém příchodu udělal nepostradatelného člena základní sestavy, 14. února Bužek v domácím utkání se Slavií pomohl k cenné remíze 1:1. V konečném účtování ale sestup se svými spoluhráči odvrátit nedokázal.

Člen národního týmu do 20 let zvládá profesionální fotbal kombinovat s vysokoškolským studiem na zlínské Univerzitě Tomáše Bati, obor ekonomika a management.

Fotbalový talent Bužek zdědil po svém otci Liborovi, který hrál ligu za Slováckou Slavii Uherské Hradiště.

„Je to mladý, perspektivní hráč. Premiérový rok v nejvyšší soutěži zvládl na výbornou, byl oporou Zlína. Sledovali jsme jej dlouho, ve vzájemném utkání svou kvalitu potvrdil. Je to zajímavý hráč, snoubí se v něm fyzické parametry, soubojovost, technika. Věříme, že do budoucna může být pro Slavii přínosem. Jsme zvědaví, jak se mu bude dařit v Rakousku, kam s týmem odcestuje na kondiční soustředění,“ říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Slavii beru jako velkou výzvu, jsem lehce nervózní, to je asi přirozené. Otevírají se mi nové hranice možností. Poznám nové hráče, nové lidi. Doufám, že mi to pomůže v kariéře. Strašně se na to těším. Velkou konkurenci si určitě uvědomuju, ale jsem připraven se o místo poprat,“ dodává Alexandr Bužek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x