Ševci pod trenérem Červenkou inkasovali, s Jabloncem ale doma brali bod 

Fotbalisté Zlína (černé dresy) doma remizovali s Jabloncem 1:1. Foto: FC Zlín
ZLÍN – Pod vedením trenéra Bronislava Červenky poprvé inkasovali, ale ani ve čtvrtém soutěžním zápase pod novým koučem nenašli přemožitele. Fotbalisté Zlína remizovali v 15. kole první ligy s Jabloncem 1:1 a odpoutali se z posledního místa.

„Pro mě i pro tým je povzbuzením každý bod, který uhrajeme. I když je Jablonec jen dva body před námi, není to adekvátní tomu, jakou má kvalitu. Kluci odevzdali asi maximum toho, co mohli. Na hřišti nechali srdce, síly. Doma chceme vyhrávat, ale bohužel někdy to nevyjde,“ uvedl zlínský trenér Červenka.

Ševcům výhru nepřinesly ani netradiční černé dresy. Venkovní sadu oblékli z pověrčivosti, ve žlutých trikotech naposledy schytali příděl s Mladou Boleslaví, naopak v tmavých dresech předtím venku uspěli. 

„Tohle nerozhoduju. Určili si je hráči. V kabině jsem zaslechl, že chtějí hrát v nich. Mně je to celkem jedno,“ tvrdil Červenka.

Zlín neporazil Severočechy v nejvyšší soutěži v 21. ligovém utkání za sebou, naposledy uspěl v dubnu 2008. „Zdá se mi to strašně dlouho. Mohli jsme to zlomit,“ ví dobře domácí kouč. 

Soupeři si rozdělili body posedmé v řadě. „Byl to zápas dvou poločasů. V prvním jsme byli aktivní, získávali jsme míče, chodili jsme do rychlých protiútoků a je škoda, že jsme nepřidali druhý gól. Srazila nás branka krátce po přestávce. Byl to jednoduchý gól, který padl po našem nedůrazu, přečkali jsme dva tři těžké momenty v naší šestnáctce. Pomohlo nám střídání, byli jsme zase nebezpečnější nahoru, přelívalo se to ze strany na stranu a remíza je nakonec spravedlivá,“ dodává Červenka.

FORTUNA:LIGA má nyní reprezentační přestávku. Po ní čeká ševce těžké utkání v Praze proti Spartě.  

FC Zlín – FK Jablonec 1:1 (1:0)

Branky: 19. Fantiš – 48. Martinec. Rozhodčí: Rouček – Kubr, Hurych – Černý (video). ŽK: Bartošák, Bužek – Hübschman, Krulich. Diváci: 3031.

Zlín: Dostál – Cedidla, Černín, Simerský, Čelůstka – Janetzký, Bužek – Fantiš (67. Slončík), Tkáč (84. Pidro), Bartošák (67. Dramé) – Vukadinovič (87. Žák). Trenér: Červenka.

Jablonec: Hanuš – Štěpánek, Tekijaški, Hurtado, Polidar – Hübschman (82. Souček) – Čanturišvili, Chramosta (46. Jovovič), Martinec, Alégué (72. Pleštil) – Krulich (90. Náprstek). Trenér: Látal.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x