Ševci podlehli Bohemians 1:2 a před závěrečným zápasem jsou poslední

Záložník David Tkáč se proti Bohemians neprosadil. Ševci doma padli 1:2. Foto: FC Zlín
ZLÍN - Fotbalisté Zlína v předposledním 4. kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu prohráli s Bohemians 1905 1:2 a výrazně si zkomplikovali boj o záchranu první ligy. Pokud chtějí ševci alespoň do baráže, musí v závěrečném střetnutí zvítězit v Jablonci, kde ale neuspěli dlouhých šestnáct let.

Do Jablonce pojedeme vyhrát, to je jediná varianta, která nás může posunout do baráže,“ ví dobře zlínský kouč Bronislav Červenka.


Ztrátu, která by znamenala sestup do druhé ligy, si nepřipouští. „Ten zápas musíme zvládnout, i kdybychom tam měli položit na hřišti život,“ prohlásil.


Moravané se opět po roce ocitli na hraně. Zatímco loni jim v závěrečném zápase nadstavby stačila remíza v Brně, tentokrát musí bezpodmínečně uspět, což je problém. Zlín totiž v lize posedmé za sebou nezvítězil a před závěrečným kolem nadstavby zůstal na dně tabulky o dva body na dvojicí Karviná a České Budějovice.


Komplikace přinesla nedělní porážka 1:2 s pražskými Bohemians 1905.

Všichni chtěli hrozně moc vyhrát, odevzdali na hřišti maximum. Jenže jsme doplatili na zbrklost a nepřesnost. Ve finální fázi jsme volili špatná řešení. Chyběl nám klid a důraz,“ posteskl si zlínský trenér.


Ševce srazily trefy Erika Prekopa. Slovenský forvard nejprve ve 13. minutě otevřel skóre z penalty a v 74. minutě duel chytrým obloučkem rozhodl.


„Oba góly byly darované, to se pak těžko hraje,“ štvalo domácího kouče. „Před prvním inkasovaným gólem jsme nedohráli správně brejkovou situaci soupeře, pak jsme do zavřené obrany udělali chybu. Zbytečně jsme faulovali hráče na penaltu a inkasovali jsme rychlý gól. Po autu můžeme nechat dojít míč na roh, jenže to řešíme zbrkle a soupeř nám po brejku dvou na pět dá gól. Je to nezkušenost, dalo se to řešit drobným faulem na půlce,“ ví dobře.


Zlíňané sice na první branku dokázali reagovat, když se rovněž z pokutového kopu prosadil v 17. minutě Jakub Černín. Závěr už ale dohráli v křeči.


Ševce štvaly neuznané góly Žáka kvůli ofsajdům. Zatímco druhá situace byla jasná, při dorážce z konce první půle za nerozhodného stavu 1:1 nebylo ze záznamu patrné, zda domácí útočník byl v postavení mimo hru.

Vstřelili jsme gól, který VAR podle mě nepochopitelně neuznal. Rozklíčovat tuhle situaci jako ofsajdovou ani nelze, takže nevím, co tam viděli,“ káral Červenka sudí.

4. kolo nadstavby první ligy – skupina o záchranu:
FC Zlín – Bohemians Praha 1905 1:2 (1:1)
Branky: 17. Černín z pen. – 13. z pen. a 74. Prekop. Rozhodčí: Rouček – Caletka, Hurych – Černý (video). ŽK: Žák, Didiba – Beran, Matoušek, Prekop, Soukup. Diváci: 3481.
Zlín: Dostál – Cedidla, Černín, Simerský, Bartošák – Bužek (72. Nombil) – Holík (67. Vukadinovič), Tkáč (84. Pidro), Janetzký (72. González), Načkebija (84. Didiba) – Žák. Trenér: Červenka.

Bohemians: Soukup – A. Kadlec, Vondra (79. Křapka), Hybš – Dostál, Hůlka, Beran, Shejbal (90.+3 Novák) – Matoušek (86. Mužík), Ristovski (86. Köstl) – Prekop (90.+3 Necid). Trenér: Veselý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x