Ševci podruhé za sebou remizovali 1:1, brankář Dostál musel střídat

Fotbalisté Slovácka prohráli v Liberci 0:4. Foto: 1. FC Slovácko
ZLÍN - Fotbalisté Zlína v Chance Národní lize podruhé za sebou remizovali 1:1. Po úterní domácí dohrávce s Jihlavou hráli nerozhodně také v Drnovicích s Vyškovem.

Skóre šlágru 14. kola otevřel v 53. minutě domácí obránce Tomáš Čelůstka, který gól do sítě mateřského oddílu neslavil. Za ševce srovnal střídající David Machalík, jemuž asistoval další žolík Natchkebia.

Bojovné utkání mělo obrovský náboj. Bylo vidět, že jde o hodně. I když tam oba týmy měly momenty, kdy mohly vstřelit druhý gól a výhru strhnout na svoji stranu, remíza je ale v kontextu utkání zasloužená,“ míní zlínský kouč Červenka. Dělba bodů mu na rozdíl od úterní domácí dohrávky s Vysočinou nevadila.

Sobotní dopolední duel nedochytal hostující brankář Stanislav Dostál. O poločase střídal kvůli zranění a do hry šel Matej Rakovan. Jednička Zlína inkasovala nepříjemnou ránu už ve 3. minutě, kdy do něj ostře zajel Condé. Třiatřicetiletý brankář sice první poločas dochytal, ale o přestávce jej Červenka stáhl ze hry a do druhé půle poslal náhradníka Rakovana.


„Nechtěli jsme ho střídat, ale dostal koňar, ztuhla mu noha. Vím, že Dosty bude za dva či tři dny v pořádku, ale nechtěli jsme nic riskovat,“ přidává Červenka.

Poprvé v letošní druholigové sezoně tak dostal šanci Rakovan. Slovenský dvoumetrový gólman jednou inkasoval, jinak moc práce neměl. Tým podržel hlavně po centru střídajícího Mbony, když sebral míč nabíhajícímu Condému.

Raky neudělal žádnou chybu. Odchytal to tak, jak měl. Perfektně splnil roli náhradníka,“ oceňuje.

Zlín má dvě kola před koncem podzimní části čtyřbodový náskok před druhou Chrudimí. Nejlepší týmy si to rozdají příští pondělí na Letné. Ještě předtím ale čeká ševce pohárový duel s Opavou. Hrát se bude ve středu v Dolním Benešově.

Chance Národní liga, 14. kolo –
MFK VYŠKOV – FC ZLÍN 1:1 (0:0)

Branky: 53. T. Čelůstka – 71. Machalík. Rozhodčí: Kotala – Kotík, Dresler. Žluté karty: Borek, Sylla, Mbon, Schön – Černín, Didiba. Diváci: 1 040.
Vyškov: Borek – Piško, Vedral, Štěrba, T. Čelůstka – Ulbrich (89. Djanbou), Sylla, Svoboda (74. Schön) – M. Novák, Condé – Lacík (73. Mbonu). Trenér: Jan Kameník
Zlín: Dostál (46. Rakovan) – Kopečný, Simerský, Černín, Bartošák – Vukadinovič (66. Natchkebia), Didiba, Nombil, Š. Polášek (66. Machalík) – Brandner – Poznar (90. Kolář). Trenér: Bronislav Červenka.