Ševci potřebují bodovat s Budějovicemi, Slovácko se bude rvát v Jablonci

Foto: FC Zlín
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ – FORTUNA:LIGA pokračuje už tuto sobotu zápasy 10. kola. Zlínští ševci se na domácím trávníku utkají s Dynamem České Budějovice, fotbalisté Slovácka si po vypadnutí v domácím poháru chtějí spravit chuť na hřišti Jablonce.

Předcházející vysoké porážky s Plzní a Ostravou musí ševci hodit za hlavu a proti Českým Budějovicím potřebují opět bodovat.

Náš tým má velkou příležitost odrazit se z posledního místa, posunout se v tabulce nahoru. Stačí k tomu jediné – porazit České Budějovice, které mají na třináctém místě jenom o dva body víc než my,“ píší ševci na svém klubovém webu.

Ševci tentokrát narazí na protivníka s podobnými problémy. Také Dynamo nechytilo začátek, v zápasech inkasuje spousty branek a ztrácí. Naposledy Jihočeši padli s Mladou Boleslaví 1:2 a klesli na třinácté místo.

Hrajeme o tři body, které akutně potřebujeme, na hřišti necháme všechno. Budějovice mají i zkušené hráče, v závěru přestupního termínu posílily, snaží se hrát kombinační fotbal. My se ale musíme soustředit hlavně na sebe. Zápas je vždycky o chybách a tento zápas bude i o hlavě, protože ta situace není lehká. Věřím ale, že to zvládneme a že body doma získáme,“ uvedl asistent trenéra Vít Vrtělka.

Zlínští fotbalisté musí zlepšit zejména efektivitu v útoku a posílit obranu, která je v zápasech zatím největší slabinou. Počet inkasovaných gólů je hrozný, je to jedna z věcí, na které se v tréninku zaměřujeme, ale potom je potřeba to realizovat na hřišti,“ myslí si Vrtělka.

Na sever Čech zavítají v sobotu fotbalisté Slovácka, kteří si v zápase s Jabloncem budou chtít spravit chuť po neúspěšném působení v MOL Cupu, v němž letos skončili už ve 3. kole po prohře s druholigovou Duklou Praha.

Zápas s Duklou je pro nás obrovské zklamání, nezbývá nám nic jiného než se přepnout na ligu a uspět v Jablonci. Mají nový tým, hodně nových hráčů, takže si to sedá, ještě sice nevyhráli, ale očekávám těžké utkání. Je možné, že to bude o jedné brance, musíme zapracovat na defenzivě, ve středu jsme dostali čtyři branky a na Spartě pět. V Jablonci musíme vycházet ze zabezpečené obrany, jen tak můžeme pomýšlet na vítězný výsledek,“ burcuje před důležitým zápasem záložník Michal Trávník.

Jablonec v dosavadní ligové sezoně ještě nevyhrál, na svém kontě má však pět bodů za pět remíz.

Jablonec má výsledkovou krizi, které bychom chtěli využít. To, že mají tak málo bodů a ještě nevyhráli, pro nás ale může být i takový velký vykřičník, protože mužstvo mají zkušené a velmi kvalitní,“ varuje asistent trenéra Jan Palinek.

Oba zápasy startují shodně v sobotu 30. září v 15 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x