Ševci před startem ligy získali na hostování útočníka Silného

Dres Zlína bude na podzim nosit i bývalý útočník Kroměříže Jan Silný. Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN – Fotbalisté Zlína získali čtyři dny před startem nového ročníku FORTUNA:LIGY zajímavou posilu. Na Letnou přichází sedmadvacetiletý útočník Jan Silný. Bývalý forvard Líšně a Kroměříže bude v Baťově městě na podzim hostovat z Jablonce.

Právě na severu Čech rodák z Jankovic na Uherskohradišťsku absolvoval kompletní letní přípravu. V silné konkurenci se ale neprosadil a po domluvě s novým jabloneckým trenérem Horejšem a na vlastní žádost se vrací zpátky na Moravu.

Vše se zrodilo hodně rychle. Jsem moc rád, že se ozval právě Zlín, protože z tohoto kraje pocházím a vždy jsem se sem velmi rád vracel,“ uvedla na klubovém webu nová posila týmu FC TRINITY.

Ševcům by chtěla pomoct k co nejlepším výsledkům a klidné sezoně. „Určitě bych se chtěl s týmem pohybovat co nejvýše a zároveň pomáhat góly i asistencemi, což se od útočníka očekává,“ řekla někdejší opora Hanácké Slavie.

Silného zdobí hlavně síla, rychlost a dobré zakončení. Kromě Kroměříže působil také v Otrokovicích, půl roku strávil v druholigovém Sokolově.

V roce 2019 zamířil do Líšně. V Brně prožil velmi úspěšné období, které mu vyneslo premiérový přestup do nejvyšší soutěže. Během své kariéry si v MSFL a FORTUNA:LIZE připsal 174 startů, ve kterých vstřelil 115 gólů! V dresu Jablonce pak ve čtrnácti duelech zaznamenal jeden gól a jednu asistenci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x