Ševci představili dvě zahraniční posily. Na Letnou přišel Ghaňan a Černohorec

Fotbalový Zlín posílili Johnson Owusu a Nedeljko Kovinić. Foto: FC TRINITY Zlín
ZLÍN – Fotbalový Zlín ohlásil příchod dalších dvou zahraničních akvizic. Po Jossi Didibovi přišli na Letnou Johnson Owusu a Nedeljko Kovinić. Čtyřiadvacetiletý Ghaňan se stejně jako téměř dvoumetrový Černohorec Ševcům upsal na tři roky. 

O Zlínu vím, že dává prostor mladým hráčům a rozvíjí je. Proto jsem se rozhodl být součástí toho klubu. Nemohu se dočkat, až sezona začne naostro,“ prohlásil odchovanec ghanského klubu Dreams. 

Šikovný Afričan do Evropy zamířil v osmnácti letech. Vyhlédla si jej portugalská Braga. Odtud se přesunul do Maritima, kde nastupoval v mládežnických kategoriích a B týmu. Nyní by se rád prosadil v české lize.

Rád asistuji a hodně střílím,“ říká s úsměvem rychlonohý křídelník.

Owusu ovšem není jedinou posilou, kterou vedení klubu FC Trinity Zlín včera představilo. 

Další novou tváří je černohorský útočník Nedeljko Kovinić.

Stejně jako Johnson Owusu i Nedeljko Kovinić patří do portfolia našeho zahraničního partnera klubu. Na těchto pozicích jsme chtěli zvýšit konkurenci, ale mrzí nás, že hned v úvodu přípravy si přivodili svalové zranění. Věříme, že se brzy zapojí do tréninku s týmem,“ řekl po podpisu obou hráčů generální manažer klubu Zdeněk Grygera

Bývalý hráč srbských celků Radnicki, Bokejlj, Partizanu Bělehrad U19 a Budućnost Podgorica přichází posílit zlínskou ofenzivu. „Jsem pohyblivý hráč s dobrou hlavičkou a silný na míči,“ představil se fanouškům.

V Baťově městě je od začátku přípravy. Brzy se ale zranil, a tak do žádného přípravného utkání Ševců zatím nezasáhl.

Udělám ale maximum pro to, abych naplnil všechna očekávání a pomohl týmu k co nejvíce bodům,“ řekl odhodlaně skoro dvoumetrový útočník.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x