Ševci převzali žezlo, po výhře nad Slováckem vládnou kraji

Vukadin Vukadinović slaví vítězný gól do sítě Slovácka. Foto: Jan Zahnaš
ZLÍN – Fotbalisté Zlína jsou novými vládci kraje. Svěřenci trenéra Bronislava Červenky ovládli nedělní derby se sousedním Slováckem, rivala z Uherského Hradiště po obratu ve druhé půli porazili 2:1 a v tabulce FORTUNA:LIGY se posunuli na čtrnácté místo. Tři body ševcům brankami zařídili Tom Slončík a Vukadin Vukadinović, za hosty hned ve 4. minutě skóroval Pavel Juroška.

„Jsem hrozně šťastný. Proti Slovácku to není nikdy jednoduché. V derby vždycky rozhodují detaily. Asi jsme si za tím šli víc než soupeř, taky se k nám přiklonilo štěstí. Věřím, že na tento výsledek navážeme i v dalších zápasech,“ přeje si trenér Zlína Bronislav Červenka.

Jeho tým potvrdil zlepšenou formu, na jaře poprvé zvítězil a v tabulce se posunul na čtrnácté místo před Karvinou.

„Věděli jsme, že máme před sebou obrovsky náročný program, proti sobě dva špičkové týmy. Byl to obrovsky náročný týden. Už na rozcvičce bylo vidět, že kluci nejsou svěží, že se musí rozdýchat, rozběhat. Jsem rád, že kluci našli síly a zápas pro nás dopadl velmi dobře,“ těší Červenku.

Zápas 21. kola poznamenalo vyloučení kapitána Slovácka Daníčka ve 35. minutě. Zkušený stoper při standardní situaci udeřil domácího stopera Didibu a po zásahu VAR obdržel červenou kartu.

Pořádně jsem to neviděl, nemohu to hodnotit, to ať si udělá pan rozhodčí Hocek. Dlouho jsme se drželi, ale udělali jsme dvě individuální chyby, nikoliv systémové. Zlín proměnil to, co jsme mu nabídli, my jsme nebyli schopni na to zareagovat, a proto jsme prohráli. Chyběla nám větší kvalita směrem dopředu, měli jsme v ofenzivě vytěžit víc. V deseti jsme obranu Zlína moc nezaměstnali,“ ví dobře hostující kouč Martin Svědík.

Zlínští navázali na středeční remízu 1:1 se Slavií, na jaře poprvé zvítězili a posunuli se na čtrnácté místo tabulky před Karvinou. Slovácko ve druhé části sezony i podruhé prohrálo, přesto dál drží čtvrtou pozici.

FC Zlín – 1. FC Slovácko 2:1 (0:1)

Branky: 72. Slončík, 80. Vukadinovič – 4. Juroška. Rozhodčí: Hocek – Machač, Leška – Adámková (video). ŽK: Načkebija, Dostál – Juroška, Reinberk, Doski, Svědík (trenér). ČK: 35. Daníček (Slovácko). Diváci: 4319.

Zlín: Dostál – Cedidla, Didiba, Kolář, Čelůstka (54. Načkebija) – Bužek, Janetzký (54. Ikugar) – Vukadinovič, Slončík (86. Nombil), Bartošák – Schánělec (70. Černín). Trenér: Červenka.

Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, Hofmann, Doski – Trávník (85. Vecheta), Havlík – Blahút (85. Kim Sung-pin), Mihálik (73. Kalabiška), Juroška (59. Sinjavskij) – Cicilia (73. Kvasina). Trenér Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x