Ševci přicházejí o Slončíka. Talentovaný záložník přestoupil do Plzně

Fotbalista Tom Slončík přestupuje ze Zlína do Plzně. Foto: FC Viktoria Plzeň
ZLÍN – Fotbalisté Zlína přicházejí o svůj klenot, klíčového středopolaře. Odchovanec a mládežnický reprezentant Tom Slončík po sestupu z první ligy opouští Letnou i rodné město, v příští sezoně bude oblékat dres Viktorie Plzeň, kam přestupuje za blíže nespecifikovaných podmínek. Devatenáctiletý středopolař podepsal na západě Čech smlouvu na čtyři roky.

Oba kluby očekávaný transfer zveřejnily v pondělí dopoledne.

„Tom Slončík je velkým talentem českého fotbalu. I přes svůj stále nízký věk na sebe dokázal upozornit a prosazoval se v nejvyšší soutěži. My jsme mu nyní nabídli možnost dalšího fotbalového růstu, což je naší dlouhodobou strategií a cílem. Věříme, že se u nás rychle adaptuje, zapadne do týmu a bude pro nás přínosem,“ řekl k nové posile sportovní ředitel Viktorie Plzeň Daniel Kolář.

Tomovi Slončíkovi se Zlín nepouští lehce. Až doposud nikde jinde nehrál, nosil jen žluto-modré barvy. Nové angažmá bere jako velkou výzvu a posun v kariéře.

„Je to pro mě velice těžké loučení, protože ve zlínském klubu jsem celý život, je to můj domov. Je to těžké také kvůli situaci, ve které momentálně jsme. S čistým svědomím můžu říct, že jsem do poslední chvíle bojoval a udělal to nejlepší, co jsem mohl, abychom zůstali v lize. Samozřejmě mě to strašně mrzí, ale věřím, že kluci to vykopou zpátky, protože Zlín do ligy patří, a i naši fanoušci si zaslouží, aby se tady první liga hrála,“ prohlásil Slončík.

„Zlín budu samozřejmě dál sledovat, budu fandit, jak to jde a doufám, že se sem jednou zase vrátím. Děkuji moc,“ rozloučil se Slončík.

Nyní tedy Slončík opouští milovaný Zlín a míří do Plzně, se kterou si zahraje Evropskou ligu.

„Viktorka? Obrovská výzva. Jakmile se tato možnost naskytla, měl jsem jasno. Je to pro mě další velký krok ve fotbalové kariéře,“ uvedl po podpisu čtyřleté smlouvy Tom Slončík. „Chtěl bych týmu v nové sezoně co nejvíce pomoci. Velkou výzvou pro mě bude i zahrát si poprvé v kariéře evropské poháry, moc se na to těším,“ prohlásil Slončík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x