Ševci prohrávali se Spartou už 0:3, i v deseti byli blízko bodu

Ani proměněná penalta zkušeného útočníka Libora Kozáka (ve žlutém) fotbalistům Zlína body se Spartou nepřinesla. Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN - Fotbalisté Zlína si ve FORTUNA:LIZE připsali druhou porážku v řadě. Po Pardubicích neuspěli ani doma se Spartou, rozjetému favoritovi ve 21. kole podlehli 2:3 a v neúplné tabulce jen díky lepšímu skóre dál zůstávají předposlední.

„Prohra mě mrzí, protože i v deseti jsme mohli dát třetí gól, který by si hráči za druhý poločas možná zasloužili,“ míní trenér týmu FC Trinity Pavel Vrba.

Diváci na Letné viděli velice zajímavý duel. Ševci se Spartou prohrávali v 51. minutě už o tři góly. Nakonec ale utkání nabídlo drama. V 54. minutě snížil Robert Hrubý a v 59. minutě to bylo už jen o gól, když se z penalty prosadil Libor Kozák. Vytoužené vyrovnaní ale i kvůli vyloučení střídajícího Filla nepřišlo.

„Padesát minut nebylo z naší strany vůbec dobrých, neohrozili jsme bránu soupeře. Tahali jsme za kratší konec. Možná se naši hráči báli hrát. Nebyli jsme agresivní v soubojích, nechali jsme Spartu kombinovat. Hosté byli suverénní. Dominovali, drželi balon, hráli velice dobře. Zákonitě přišly tresty,“ hodnotí duel Vrba.

„Pak jako když se do něčeho bouchne. Úplně se to změnilo a začali jsme hrát fotbal, jakým bychom se měli v domácím prostředí prezentovat. Dali jsme kontaktní gól, přidali druhý a měli dvě šance na třetí. Spartu jsme dokonce přehrávali. Byli jsme lepší,“ míní.

„Bylo to jako den a noc. Ukázali jsme si, jak nemáme hrát a jak bychom měli hrát. Musíme si z toho vzít ponaučení a pokaždé hrát jako ve druhém poločase. To si chceme přenést do dalších zápasů. Tady jsme si dokázali, že je jedno, s jakým soupeřem hrajeme. My musíme věřit sami sobě a pak můžeme hrát s kýmkoliv,“ uvedl záložník Zlína Robert Hrubý.

Tlak domácích v závěru gradoval i přesto, že po čtyřech minutách na hřišti byl po dvou žlutých kartách vyloučen Fillo. Napomínán byl během jediné minuty! „Přiznejme si, že nám to ublížilo,“ poznamenal zlínský kouč.

Fotbalisté FC Trinity v dalším kole vyzvou v Brně domácí Zbrojovku.

FORTUNA:LIGA, 21. kolo –

FC Trinity Zlín – AC Sparta Praha 2:3 (0:2)

Branky: 54. Hrubý, 59. Kozák z pen. – 27. a 50. Čvančara, 2. Ladislav Krejčí II. Rozhodčí: Zelinka – Nádvorník, Líkař – Machálek (video). ŽK: Cedidla, Kozák, Hrubý, Fillo – Haraslín, Kuchta, Minčev. ČK: 86. Fillo. Diváci: 5112.

Zlín: Rakovan – Cedidla, Simerský, Procházka, Fantiš – Hlinka (82. Balaj), Didiba (46. Slončík) – Vukadinovič, Hrubý, Čanturišvili (82. Fillo) – Kozák (70. Kovinič). Trenér: Vrba.

Sparta: Kovář – Vitík, Sörensen, Ladislav Krejčí II – Wiesner (88. Mejdr), Sadílek (66. Laci), Kairinen, Zelený – Čvančara (66. Minčev), Haraslín – Kuchta (79. Karabec). Trenér: Priske.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x