Ševci sahali v Mladé Boleslavi po bodu, v nastavení je srazil vlastní gól Cedidly

Fotbalisté Zlína (černé dresy) ve 26. kole FORTUNA:LIGY prohráli v Mladé Boleslavi 2:3. Foto: FC Zlín
ZLÍN - Byli velmi blízko třetí remíze 2:2 v řadě, domů se nakonec vraceli bez bodu, s prázdnou. Fotbalisté Zlína se po nezvládnutém začátku a dvou slepených brankách Pulkraba a Ladry zvedli, skóre góly Schánělce a střídajícího Vukadinoviće srovnali z 0:2 na 2:2, ale v nastaveném čase inkasovali třetí gól a ve 26. kole FORTUNA:LIGY padli 2:3.

Zápas se hodnotí těžce. Když se ze stavu 0:2 dostanete na 2:2 a pak v poslední minutě inkasujete trochu nešťastný gól, je to hrozná facka. Největší problém v naší hře je, že si necháme dát lehké góly a pak dotahujeme celý zápas. Pokaždé to nevyjde jako třeba dnes. Musíme jít dál a poučit se z toho,“ ví dobře zlínský trenér Bronislav Červenka.

Hlavně ševci musí začít dávat góly jako první. „Po brance na 1:2 jsme se snažili, vytvořili jsme si dost zajímavé šance na to, abychom ještě v první půli srovnali na 2:2. Ve druhé půli se klukům nedala upřít snaha, vytvářeli si zajímavé momenty. Jenom realizace ve finální fázi nebyla moc přesná. Nedokázali jsme srovnat dřív. Soupeř se mi zdál pasivnější, hlídal si náskok a chodil do brejkových situací, které jsme dokázali pokrýt,“ dodal Červenka.

Středočeši si v rozmezí 11. až 15. minuty vypracovali dvougólový náskok zásluhou Matěje Pulkraba a Tomáše Ladry. Za hosty v úvodním dějství snížil Tomáš Schánělec a na začátku nastavení srovnal střídající Vukadin Vukadinovič. Domácí ale nakonec přece jen zvítězili, když se v závěru s pomocí teče bránícího Martina Cedidly prosadil další příchozí hráč z lavičky a někdejší útočník Zlína Lamin Jawo.

Mladoboleslavští svěřenci trenéra Davida Holoubka v nejvyšší soutěži popáté za sebou bodovali a posunuli se na páté místo tabulky. Ševci vyhráli jediné z posledních osmi kol a zůstali čtrnáctí o bod před Karvinou.

FK Mladá Boleslav – FC Zlín 3:2 (2:1)

Branky: 11. Pulkrab, 15. Ladra, 90.+5 vlastní Cedidla – 39. Schánělec, 90.+1 Vukadinovič. Rozhodčí: Zaoral – Kubr, Pochylý – Kocourek (video). ŽK: Šimek – Slončík. Diváci: 2381.

Sestavy:

M. Boleslav: Mikulec – Kadlec, Král, Karafiát, Fulnek – Mareček (62. Solomon), Kubista – Kostka (75. Sakala), Ladra (85. Fila), Kušej (85. Šimek) – Pulkrab (61. Jawo). Trenér: Holoubek.

Zlín: Dostál – Holík (68. Načkebija), Cedidla, Černín, Bartošák (78. Vukadinovič) – Nombil (46. Kolář), Bužek – Reiter (30. Pidro), Slončík (78. Simerský), Fantiš – Schánělec. Trenér: Červenka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x