Ševci schytali výprask od Pardubic, Slovácko nezvládlo šlágr v Plzni

Fotbalisté Zlína v neděli prohráli s Pardubicemi 0:4. Na snímku Roman Potočný (žlutý dres), který v den utkání slavil třicáté narozeniny. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍNSKÝ KRAJ - Fotbalisté Zlína schytali ve FORTUNA:LIZE nepříjemný políček. Ševci doma podlehli Pardubicím ostudně 0:4 a protáhli svoji šňůru bez zisku bodu na šest duelů. Třináctý Fastav, který naposledy vyhrál v polovině března nad Českými Budějovicemi, má na šestnáctou příčku znamenající sestup náskok osmi bodů.

Zachráněni budeme, až to bude matematicky jasné,“ řekl zlínský trenér Bohumil Páník.

Jeho tým inkasoval v úvodní půlhodině dva góly, pokaždé se trefil Brazilec Cadu, který otevřel skóre z penalty a pak se trefil přesně k tyči. Výhru Pardubic pojistil ještě dvěma góly v závěru střídající Huf.

Od počátku jsme tahali za kratší konec, oproti rychlým hráčům Pardubic nám to nefungovalo, prakticky jsme se nedostali do hry. Nezvládli jsme kritické momenty utkání. Tím prvním byla odvolaná penalta, dalšími neproměněné šance Poznara,“ uvedl Páník.

Zkušený kouč se po debaklu překvapivě nehněval na svěřence, ale na hlavního rozhodčího Matějčka. „Mám pocit, že se to vrací zase do starých kolejí. Tím ale nechci srážet výkon soupeře, ten byl výborný,“ ocenil sportovně Páník.

Fotbalisté Zlína se po porážce museli zpovídat nahněvaným fanouškům, kteří je čekali před stadionem. Diskuze se ale nijak nezvrtla. „Já jejich stanovisku rozumím. Oni nám vysvětlili, co nám chtěli říct. Debata byla věcná, v pohodě. Nebyla tam žádné agrese. Jim prostě stejně jako nám hráčům porážka 0:4 s Pardubicemi vadí. Je to strašný výsledek, prohrát takhle doma s jakýmkoliv soupeřem, navíc s nováčkem. O to víc chápu jejich rozhořčení,“ prohlásil kapitán Fastavu Tomáš Poznar.

O víkendu neuspělo ani konkurenční Slovácko. Celek z Uherského Hradiště nezvládl šlágr v Plzni, kde prohrál 1:2 a před pátou Viktorií už má jen dvoubodový náskok. Domácí poslal do vedení Ba Loua, těsně před pauzou srovnal Kalabiška, ale v 73. minutě rozhodl Kalvach.


Zatímco Západočeši protáhli sérii bez porážky v nejvyšší soutěži na deset zápasů, Slovácko prohrálo potřetí z posledních čtyř kol.

První poločas byl z naší strany snad jeden z nejhorších, co se týká obranné fáze, organizace, pohybu mužstva, agresivního přistupování hráčů. Dostaneme se do soupeřovy šestnáctky, tam nepochopitelnou přihrávkou soupeře pustíme do brejkové situace a skóruje na 1:0. Pak se to valilo dál, hlavně Ba Loua měl dvě tři stoprocentní šance. Kdybychom prohrávali v poločase 0:4, nemohl se nikdo divit. To, že jsme v závěru dali gól, byl takový dar z nebes. Myslel jsem, že to mužstvo trošku probere. Ve druhém poločase to byl určitě zlepšený výkon, ale stejně to na vítězství nestačilo. Tohle je málo. Myslím si, že Plzeň vyhrála naprosto zaslouženě,“ uznal kouč Slovácka Martin Svědík.

Slovácko v dramatickém závěru několikrát sahalo po vyrovnání, ale Kalabiška ani Kohút v dobrých pozicích neuspěli. Viktoria mužstvo z Uherského Hradiště zdolala po třech ligových porážkách za sebou.

FORTUNA:LIGA, 29.kolo –

Branky: 15. z pen. a 27. Cadu, 80. a 90.+3 Huf. Rozhodčí: Matějček – Podaný, Matoušek – Marek (video). ŽK: Cedidla, Páník (trenér, oba Zlín). Bez diváků.

Fastav Zlín – FK Pardubice 0:4 (0:2)

Zlín: Dostál – Procházka (35. Matejov), Buchta, Simerský – Fantiš, Janetzký, Vraštil (35. Janošek), Cedidla (46. Jawo) – Potočný (74. Martínez), Poznar, Dramé. Trenér: Páník.

Pardubice: Letáček – Cadu (76. Sláma), Čihák, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Tischler, Solil, Hlavatý (63. Kostka), Ewerton (87. I Sang-hjok) – Černý (63. Huf). Trenér: Novotný.

Viktoria Plzeň – 1. FC Slovácko 2:1 (1:1)

Branky: 14. Ba Loua, 73. Kalvach – 45.+2 Kalabiška. Rozhodčí: Hrubeš – Vlček, Nádvorník – Ginzel (video). ŽK: Limberský, Ba Loua, Káčer, Staněk – Šimko, Kliment, Svědík (trenér). Bez diváků.

Plzeň: Staněk – Havel, Kaša, Brabec, Limberský (68. Kopic) – Káčer, Kalvach, Šulc – Ba Loua (88. Mihálik), Beauguel (83. Ondrášek), Falta. Trenér: Guľa.

Slovácko: Nemrava – Reinberk, Hofmann (33. Šimko), Kadlec, Kalabiška – Daníček, Havlík (85. Kubala) – Petržela (69. Tomič), Sadílek, Navrátil (69. Kohút) – Kliment. Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x