Ševci se vracejí na místo činu. V Pardubicích by rádi bodovali

Foto: FC Zlín
ZLÍN, UHERSKE HRADIŠTĚ - Už to bude pomaličku půl roku. Zlínští fotbalisté mířili v květnu do Pardubic, aby vykřesali maličkou jiskérku naděje na záchranu v uplynulém ročníku fotbalové ligy. "Žhář" Antonín Fantiš využil v 86. minutě nevídané minely domácího brankáře Nity a začala ohnivá, dramatická jízda za záchranou. Nakonec se podařilo. Jenže situace je velmi vážná i nyní, Zlín hraje v městě perníku, hokeje, ploché dráhy a koní zase skoro o život.

Má jen sedm bodů, po třinácti kolech zpropadeně málo. Ale nálada se lepší. Trenér Červenka je s kolegy Motalem a Světlíkem zatím velmi úspěšný. Bod z Olomouce v lize zahřál a postup přes Baník Ostrava na jeho hřišti nalil novou energii.

„Je to samozřejmě jenom začátek, ale ověřili jsme si, že při důsledném dodržování taktických záměrů můžeme být úspěšní, platí to i v tomto případě, ale nesmíme slevit ani o píď,“ má před sobotním duelem jasno Bronislav Červenka.

V pátek odpoledne přijel pro jeho svěřence vyšňořený klubový autobus a jedeme… pro co? Pro tři body?

„To se uvidí, trenér sází na detaily a důslednou obranu. Klukům se v předešlých dvou duelech vzadu dařilo, moc dobře vím, jak je důležité se na zápas dobře připravit. A to po všech stránkách,“ má jasno jeden ze strůjců předešlých úspěchů, navrátivší se jednička Stanislav Dostál. V brance působí jistě, zranění ze zápasu na Slovácku, kdy si poranil ledvinu, už vůbec nevnímá.

„Ne, to rozhodně ne, hned jakmile jsem naskočil do plné zátěže, tak jsem na jakékoliv problémy zapomněl, ono to ani jinak nejde. Takže se spolehneme na kolektivní výkon, výborné by bylo domácí pozlobit gólově třeba z brejku, začíná nám závěr kalendářního roku, bude to hodně těžké, ale my se rozhodně nevzdáváme,“ říká opora mezi třemi tyčemi.

Do svého bývalého klubu se vrací Tomáš Čelůstka. Ale spoluhráčů by už tolik nenapočítal, stejně tak se vyměnil trenér, ale hlavně stadion.

„Pochopitelně se těším, domácí se už rozhodně na novém etablovali a zabydleli, ale budeme se snažit ze všech sil, aby to neměli jednoduché. Bude to boj,“ věští zkušený obránce, na jehož postu má tým Zlína snad nejtvrdší konkurenci.

Na domácím hřišti se podruhé po sobě představí Slovácko. To není od samého začátku ročníku na vlastním hřišti tak přesvědčivé jako dřív. Naposledy zakulhalo remízou s Libercem.

Teď přijede Hradec Králové.

„Musíme být dominantnější, hladovější, jít za výhrou, bod z domácího hřiště je vždycky málo,“ říká odhodlaně domácí ikona Vlastimil Daníček, který mohl minulý duel v nastavení coby žolík rozhodnout hlavičkou. Liberecký gólman Bačkovský byl ale proti a zápas skončil 1:1.

Obě utkání zástupců našeho kraje se hrají v sobotu ve tři odpoledne.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x