Ševci si pojistili služby Davida Tkáče. Nadějný záložník podepsal víceletou smlouvu

Fotbalista Zlína David Tkáč se svým agentem Karolem Kiselem (vlevo) a generálním ředitelem FC Zlín Zdeňkem Grygerou. Foto: FC Zlín
ZLÍN - I když nyní nehraje, dává se dokupy po nepříjemné nemoci a vrací se do někdejší formy, pořád má perspektivu, před sebou velkou budoucnost, kterou spojí s mateřským oddílem. Jednadvacetiletý záložník David Tkáč prodloužil s moravským klubem víceletou smlouvu, dál bude nosit dres FC Zlín.

David je hráč s obrovským potenciálem a jsme moc rádi, že jsme se dohodli na další spolupráci,“ řekl po podpisu smlouvy generální manažer klubu Zdeněk Grygera.

David Tkáč patří mezi zlínské odchovance, velké talenty klubu. V mládeži prošel Vršavou, z dorostu přešel rovnou do základní sestavy prvního týmu v nejvyšší soutěži.

V lize debutoval 15. května 2021 při zápase v Ostravě, kde v 88. minutě střídal Dominika Janoška.

Od té doby v české nejvyšší soutěži odehrál v dresu Zlína 46 utkání, ve kterých vstřelil devět branek a zaznamenal jednu asistenci.

V letošním soutěžním ročníku zasáhl do osmnácti zápasů, trefil se třikrát. Na jaře Tkáč ještě nenastoupil. Ze hry jej vyřadila trombóza, kvůli cévnímu onemocnění vynechal zimní přípravu. Nyní se pod dohledem kondičního trenéra Michala Molka vrací zpět.

Kouči Bronislavu Červenkovi by mohl být k dispozici již na konci základní části, klíčové nadstavbě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x