Ševci směr Jablonec. Jde do tuhého

Foto: FC Zlín
ZLÍN - Páteční lehký trénink, šup do pohodlného autobusu a jede se směr Jablonec. Fotbalisté dosud čtrnáctého Zlína hrají na jeho hřišti v sobotu od patnácti hodin. Mimo jiné půjde o to rozdmýchat naději na umístění na lepší než čtrnáctou příčku před ligovou nadstavbou. Chtělo by to vyhrát, což se mimochodem ševcům s málo oblíbeným soupeřem nepovedlo jedenadvacetkrát. Důležitým faktorem může být počasí.

Mělo by totiž trochu pršet, trochu sněžit a teploměr se nad nulu podívá jen velmi mírně do tří stupňů. I tak bude Zlíňanům na hřišti určitě horko, ale mají velkou šanci protrhnout mizernou bilanci.

Samozřejmě víme o důležitosti utkání, jsme o čtyři body zpět, výhra by nám výrazně pomohla v boji o záchranu. Celý týden jsme se pečlivě připravovali, nesmíme domácím pomoci vlastními chybami, to bude naprostý základ případného úspěchu,“ ví moc dobře trenér Zlína Bronislav Červenka. Ten nebude moci počítat s mladým záložníkem Tkáčem, který má zraněné lýtko.

Na sever ale samozřejmě vyráží jeho druh Tom Slončík. S partou kamarádů sledoval finálový zápas mládežnického fotbalového Memoriálu Vlastislava Marečka, v němž pražská Slavia zdolala brněnskou Zbrojovku 3:1.

„Teď jsem na fotbale, jinak se každé odpoledne hodně učím, maturita na Obchodní akademii je za dveřmi,“ pravil vždy dobře naladěný fotbalista i student v jednom. Má jasno v tom, že právě v Jablonci to bude také těžká zkouška.

„My tam ale jedeme makat na doraz, zápas je moc důležitý. Soupeř je jen kousek před námi, moc nás ještě teď mrzí druhá půle zápasu s Pardubicemi, tam jsme propadli, teď to můžeme napravit. A hlavně, ještě důležitější bude za týden bitva s Karvinou, tam to bude na krev,“ komentuje devatenáctiletý talent nejbližší program.

Když se pak vydá domů, nemá to věru daleko, s rodiči bydlí hned naproti tribuně, na níž glosuje fotbalové dění včetně toho, že o něj probleskl zájem například z Liberce, který má nové vedení.

„Tohle včetně mediálních výstupů jde úplně mimo mne, mám tu ještě rok a půl smlouvu, uvidíme, co bude dál, teď je třeba zachránit nejvyšší soutěž pro Zlín,“ říká šikula jasně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x