Ševci směr Varnsdorf. Body znamenají návrat na první příčku

Foto: FC Zlín
ZLÍN - Počasí zase ukazovalo nepřívětivou tvář, tentokrát ale rozhodně nehrozí, že by se rušily zápasy nejvyšších fotbalových soutěží. A tak fotbalisté Zlína smývali při posledních trénincích nejen pot, ale i kapky deště. Čekala je dlouhá cesta do severočeského Varnsdorfu, pro mnohé velká neznámá. Ale ne pro každého. U podivuhodného ročníku druhé nejvyšší soutěže byli i tři současní fotbalisté ševců. Tomáš Poznar, Stanislav Dostál a Miloš Kopečný.

Podivuhodný z více důvodů.

„Asi se nespletu při pohledu o deset let zpět. Tehdy nás na podzim trénoval Martin Půlpit, v zimě k mužstvu přišel Bohumil Páník a na jaře se postupovalo do první ligy,“ vybavuje si Tomáš Poznar, který se naposledy blýskl pěkným gólem, když skóroval hlavou a pečetil výhru nad Spartou B 2:0.

Ale ten ročník měl opravdovou zajímavost.

„Skončili jsme třetí, přesto jsme slavili postup,“ vzpomíná Stanislav Dostál a má plnou pravdu.

Zlín totiž tehdy uchopil příležitost, druhý Varnsdorf postupovat nechtěl a tak ševci doplnili z třetí pozice první olomouckou Sigmu. Následovalo devět prvoligových sezón, teď tedy po sestupu o fous zase druholigová, ale hodně dobře rozehraná.

Na pravém kraji obrany je velmi milým překvapením standardní forma Miloše Kopečného, který dokonale zalepil odchod Martina Cedidly do Jablonce.

„Bylo to tehdy příjemné a začaly naše dobré časy. V roce 2017 jsme vyhráli domácí pohár a následovalo šest zápasů v Evropské lize, na to se nezapomíná. Víme, že se Varnsdorf momentálně pere na chvostu tabulky, ale to nás nesmí zmást, moc rádi bychom prodloužili sérii vítězství na deset, to by byla paráda, pak následuje reprezentační pauza a jistě i čas na krátký oddech,“ má jasno nejmladší ze tří pamětníků, třicetiletý Kopečný.