Ševci trápili Spartu, po změně stran dvakrát inkasovali a prohráli 

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) v nedělním zápase prohráli se Spartou Praha 0:2. Foto: FC Fastav Zlín, Jan Zahnaš
ZLÍN - Po domácích výhrách nad Libercem a Slováckem přišla druhá jarní porážka. Fotbalisté Zlína ve 23. kole první ligy nestačili na favorizovanou Spartu, které podlehli 0:2. O výhře Pražanů rozhodl v 47. minutě Tomáš Čvančara, pojistku přidal v závěru střídající Jakub Pešek.

Sparta v lize neprohrála se Zlínem posedmé po sobě, doma dokonce od listopadu 2002 ve třináctém duelu za sebou. Ševci od srpna venku v nejvyšší soutěži nezvítězili v osmém utkání po sobě.

V Praze ale zanechali sympatický dojem. „I tak bohužel odjíždíme s prázdnou,“ posteskl si hostující kouč Jan Jelínek.

Na Spartě to bylo spíš bojovné utkání, často přerušované. Bohužel jsme si nechali vstřelit branku v úvodu druhé půle. Tam jsme to chtěli udržet co nejdéle bez branky, Sparta by byla nervóznější. Myslím si, že by to víc otevřeli. To se nám ale nepovedlo. Nejvíc mě mrzí šance Dramého. Sparta dala dvě branky a má všechny body,“ přidal zklamaně. 

Letenští neprohráli v nejvyšší soutěži posedmé za sebou, na jaře však poprvé zvítězili po minulých dvou remízách. Na vedoucí Slavii a Plzeň ztrácejí sedm bodů, mají však zápas k dobru. 

Je dobře, že jsme zápas zvládli i vzhledem k tomu, jaké jsou výsledky mužstev před námi. Jakákoli bodová ztráta by byla problémem,“ ví domácí trenér Pavel Vrba.

Jeho tým hrál dobře jenom prvních patnáct minut, kdy soupeře zatlačili, ale z úvodního náporu vedoucí branku nevytěžili.

Byly tam tři čtyři závary, z nichž jsme mohli dát gól. Bohužel se to nepodařilo a ovlivnilo to zbytek poločasu, kdy už jsme ve hře tolik nebyli a nedostávali se do šancí. Zlín nás do toho nepustil, hrál velice důsledně dozadu a nepouštěl nás do šancí,“ uvedl Vrba.

Podle něj bylo nedělní střetnutí hodně ovlivněné první brankou, která padla na začátku druhého poločasu. „Zápas se rázem změnil v atraktivnější fotbal, hrálo se víc nahoru dolu. Dali jsme pak druhý gól, který zápas definitivně rozhodl. Druhý poločas z naší strany byl hlavně střelecky určitě lepší,“ pronesl Vrba.

Před začátkem utkání oba soupeři spolu s diváky minutou potlesku symbolicky vyjádřili podporu Ukrajině, která čelí vojenské invazi ze strany Ruska. Na velkoplošných obrazovkách a reklamních panelech pak Sparta v průběhu celého zápasu prezentovala organizace, které organizují finanční sbírky pro pomoc Ukrajině.

FORTUNA:LIGA, 23. kolo – 

Sparta Praha – Fastav Zlín 2:0 (0:0)

Branky: 47. Čvančara, 87. Pešek. Rozhodčí: Machálek – Horák, Hurych – Kocourek (video). ŽK: Souček, Ladislav Krejčí II – Vukadinovič, Conde, Procházka, Vraštil, Tkáč, Cedidla. Diváci: 7279 (omezený počet).

Sparta: Holec – Wiesner, Vitík, Hancko, Ladislav Krejčí I – Haraslín (69. Pešek), Ladislav Krejčí II, Souček, Karabec (57. Dočkal), Hložek – Čvančara (76. Minčev). Trenér: Vrba.

Zlín: Rakovan – Cedidla, Vraštil, Procházka, Matejov – Conde – Dramé (80. Fillo), Hrubý (88. Hrdlička), Tkáč, Hloušek (80. Nečas) – Vukadinovič (80. Chwaszcz). Trenér: Jelínek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x