Ševci v Českých Budějovicích dvakrát prohrávali, bod v závěru trefil Janetzký

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) remizovali v Českých Budějovicích 2:2. Foto: FC Zlín
ZLÍN - V dramatickém závěru unikli další porážce, z Českých Budějovic si domů odvezli cenný bod. Fotbalisté Zlína v nedělním zápase 24. kola FORTUNA:LIGY remizovali na půdě Dynama 2:2 a udrželi se v tabulce na čtrnácté pozici.

Ševci na jihu Čech po trefách Jana Suchana dvakrát prohrávali, ale pokaždé dokázali výsledek srovnat. V 7. minutě se z dorážky prosadil stoper Jakub Černín, v nastaveném čase udeřil Jakub Janetzký.

„Člověk musí věřit v každém zápase, ale tady to bylo na můj vkus hodně nervózní. Pořád jsem doufal, že to vyrovnání přijde. Bod bereme všemi deseti,“ přiznává.

Zlíňané v nejvyšší soutěži s Dynamem neprohráli poosmé za sebou a v tabulce zůstali na čtrnáctém místě, o bod před nedělním soupeřem.

„Budějovice v minulých zápasech ukázaly, že tady dokážou porazit silné soupeře, doma mají dobrou bilanci. My se pokusíme na remízu navázat v dalších zápasech,“ říká.

Musí ale lépe bránit. Na Střeleckém ostrově inkasovali gól už po 80 sekundách. Po přihrávce Šiguta se trefil přesně pod břevno Šigut.

Ševci ale dokázali bleskově zareagovat. Po třetím rohu v řadě nejprve trefil Cedidla tyč a dorážející Černín zblízka srovnal na 1:1

Druhý poločas byl dlouho spíše opatrný, bez velkých možností. „Nebyla tam taková rychlost, kvalita,“ souhlasí Červenka.

Dynamo přesto čtvrt hodiny před koncem podruhé udeřilo. Suchan z trestného kopu propálil Dostála a přiblížil Jihočechy triumfu. Ševci se nesložili, v závěru urvali alespoň bod. Porážku odmítl Janetzký, se čtyřmi góly je spolu s Vukadinovičem nejlepším střelcem mužstva.

„Dali jsme tam vyšší hráče. Chtěli jsme zjednodušit hru a dotlačit to tam centrovanými míči, což se povedlo,“ těší Červenku.

FORTUNA:LIGA, 24. kolo –

Dynamo České Budějovice – FC Zlín 2:2 (1:1)

Branky: 2. a 75. Suchan – 7. Černín, 90. Janetzký. Rozhodčí: Pechanec – Ratajová, Leška – Berka (video). ŽK: Ondrášek, Poulolo – Černín, Janetzký, Nombil, Cedidla, Reiter. Diváci: 2412.

Č. Budějovice: Šípoš – Sladký, Poulolo, Králik, Trummer – Suchan, Čermák, Hellebrand (85. Nikl) – Šigut (68. Lazič), Alli (89. Zíka) – Ondrášek. Trenér: Lerch.

Zlín: Dostál – Cedidla, Černín, Didiba (27. Holík, 84. Pidro), Čelůstka – Nombil, Janetzký – Vukadinovič (67. Fantiš), Slončík (67. Reiter), Bartošák (84. Simerský) – Ikugar. Trenér: Červenka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x