Ševci v dohrávce přemohli Slavii B a tabulku vedou již o čtyři body

Za Zlín nastoupil i dorostenec Lukáš Bránecký. Foto: FC Zlín
ZLÍN – Fotbalisté Zlína v dohrávaném utkání 7. kola Chance Národní Ligy porazili béčko Slavie Praha 2:1 a upevnili si vedení v neúplné tabulce. Jako jediní v soutěži zůstávají bez porážky.

„Vítězství je skvělé. Kluky musím zase pochválit. Přestože je to z naší strany někdy více ubojované a občas schází fotbalovost, jakou předvedla třeba Slavia, hraje se na body a ty bereme my,“ radoval se zlínský trenér Bronislav Červenka.

„Držíme se nahoře a budeme dál pokračovat v důsledném a poctivém fotbale, jaký předvádíme,“ vzkazuje pronásledovatelům.

Ševci bodovali již osmkrát v řadě a sedm posledních utkání vyhráli. Se třemi obdrženými góly mají zároveň nejlepší obranu soutěže. Po slávistické rezervě se ale nadřeli.

„My jsme věděli, že nás čeká těžký zápas. Slavia má v sestavě skvělé mladé kluky, všichni jsou technicky i rychlostně velmi dobře vybavení. Utkání nás stálo hodně sil, pro kluky to nebylo vůbec jednoduché, protože soupeř dobře držel balon. V jeho hře byly vidět jasně nacvičená schémata, kdy si krajní hráči chodí pro míče. Není to vůbec jednoduché bránit, ale musím říct, že jsme si s tím až na pár výjimek v prvním poločase poradili. Bylo velmi důležité, že jsme proměnili penaltu a brzy šli v zápase do vedení,“ uvedl Červenka.

Moravany poslal hned ve 4. minutě do vedení Vukadinovič, který proměnil penaltu nařízenou za ruku Slončíka, pojistku přidal po změně stran stoper Černín. Hosté výsledek v závěru pouze zkorigovali, když brankáře Dostála připravil o další nulu střídající Peričić.

„Ve druhém poločase se hra přelévala z jedné strany na druhou, oba týmy tam měly několik nebezpečných momentů, ze kterých mohly skórovat. Některé situace jsme mohli vyřešit lépe a skóre navýšit. Pomohli jsme si sice standardní situací, ale v závěru přišla menší nedůslednost při bránění. Tři naši hráči stáli u střídajícího Perišiče, který to tečovanou střelou procedil do sítě. Dosty s tím nemohl nic dělat. Na konci jsme to ale svojí zkušeností uhráli. Didiba, Vukadinovič nebo Polášek to v závěru odehráli velice dobře,“ dodal Červenka.

Ševci další zápas sehrají v neděli v Ostravě, kde vyzvou béčko Baníku. Duel na vítkovickém stadionu začíná v 10.15.

Chance Národní Liga, dohrávka 7. kola –

FC ZLÍN – SK SLAVIA PRAHA B 2:1 (1:0)

Branky: 4. Vukadinović z penalty, 61. Černín – 85. Perišič. Rozhodčí: Beneš – Žurovec, Marek. Žluté karty: Černín, Bartošák – Bužek. Diváci: 2012.

Zlín: Dostál – Kopečný, Simerský, Černín, Bartošák – Vukadinović, Didiba, Machalík (89. Kulíšek), Tkáč (64. Nombil), Natchkebia (77. Š. Polášek) – Brandner (64. Bránecký). Náhradníci: Rakovan – Reiter, Buchvaldek, Červinka, Ovesný, J. Kolář, Ndiaye. Trenér: Červenka.

Slavia Praha B: Slavata – Trédl, Konečný, Hunal, Zachoval – Bužek, Slončík (62. Mikulanda) – Pech (76. Perišić), Beran (62. Žitný), D. Toula – Mi. Škoda (76. Jelínek).Trenér: Střihavka.