Ševci v lize neuspěli ani pod vedením nového trenéra Jelínka, v Ostravě po přestřelce prohráli 2:4

Fotbalisté Zlína (ve žlutých dresech) prohráli v Ostravě 2:4. Foto: FC Fastav Zlín
OSTRAVA – Ani výměna trenéra je nenakopla. Fotbalisté Zlína ve FORTUNA:LIZE neuspěli ani pod vedením nového hlavního kouče Jana Jelínka. Ševci nezvládli přestřelku v Ostravě, domácímu Baníku podlehli 2:4 a v tabulce zůstali čtrnáctí.

Dvěma góly se na výhře Baníku podílel Tomáš Zajíc, po brance přidali Daniel Tetour a David Buchta. Za hosty se brzy po pauze v rozmezí dvou minut trefili Pedro Martínez a Marek Hlinka. 

Fastav, který na výhru čeká od začátku března, měl na severu Moravy strašidelný úvod. 

Už po 86 sekundách hry hosté doslova nabídli vedoucí gól Tetourovi, který odražený míč uklidil do sítě. 

Na vítkovickém stadionu se dál hrál otevřený fotbal. Poznar ani na druhé straně Kuzmanovič v zakončení neuspěli. Pak v zakončení selhal i Zajíc. Ostravský forvard si ale vzápětí zvedl náladu, když po přesném centru Buchty hlavou zvýšil na 2:0. 

Zlínu to v první půli herně nešlo, hlavně vzadu hrubě chyboval. Krátce po změně stran mohl zápas definitivně rozhodnout Sor, ale sám před Rakovanem akci překombinoval. Hosté další těžkou chvíli ve vlastní šestnáctce přečkali a pak dvakrát během dvou minut udeřili. 

Nejdříve umístěnou ranou k tyči z velkého čtverce snížil Španěl Martínez, který si připsal premiérový gól v české lize. Z další akce si na centr zleva naskočil Hlinka a hlavou nedal Laštůvkovi šanci.

Ševcům ani slepené trefy body nepřinesly. Baník se probral a zápas zvrátil na svoji stranu. Zajícův gól kvůli předcházející srážce Tetoura s Rakovanem, po níž musel otřesený zlínský brankář střídat, neplatil, ale Buchta v 72. minutě po Kaločově centru poslal Ostravu znovu do vedení. 

Triumf Baníku završil Zajíc. Dva góly v jednom utkání dal už potřetí v této ligové sezoně.

Zlín v lize nevyhrál už devětkrát za sebou a nepomohlo mu ani odvolání trenéra Bohumila Páníka. Za týden hraje doma s Libercem. 

FORTUNA:LIGA, 32. kolo – 

Baník Ostrava – Fastav Zlín 4:2 (2:0)

Branky: 33. a 82. Zajíc, 2. Tetour, 72. D. Buchta – 52. Martínez, 54. Hlinka. Rozhodčí: Dubravský – Vodrážka, Poživil – Orel (video). ŽK: Pokorný, Kaloč, Tetour, De Azevedo – Poznar, P. Buchta, Hlinka. Diváci: 1044 (omezený počet).

Ostrava: Laštůvka – Ndefe, Pokorný, Stronati, Fleišman – Sor (64. De Azevedo), Kaloč, Kuzmanovič (88. Šmiga), Tetour (88. Holzer), D. Buchta (83. Fillo) – Zajíc (88. Šašinka). Trenér: Daněk.

Zlín: Rakovan (66. Dostál) – Cedidla, P. Buchta, Procházka, Matejov – Fantiš, Hlinka, Martínez (77. Toutou), Janošek (88. Tkáč), Dramé (46. Jawo) – Poznar. Trenér: Jelínek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x