Ševci v lize uspěli po dvou měsících, Slovácko zvítězilo i v Olomouci

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) doma přehráli České Budějovice 2:0. foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Krajským rivalům se v sobotním 13. kole FORTUNA: LIGY dařilo. Fotbalisté Zlína ani Slovácka neinkasovali a připsali si do tabulky tři body. Ševci doma porazili České Budějovice 2:0 a v nejvyšší soutěži zvítězili po šesti zápasech, celek z Uherského Hradiště naopak díky venkovnímu trumfu 3:0 uspěl pošesté v řadě.

Zlíňané dokázali před vlastním publikem navázat na předcházející remízu s Pardubicemi. Utkání rozhodl svým čtvrtým ligovým gólem mladý záložník David Tkáč. Vedení Fastavu pak po změně stran navýšil Robert Hrubý.

Ševci hráli od 77. minuty bez vyloučeného Rudolfa Reitera, který obdržel červenou kartu po pouhých sedmi minutách pobytu na hřišti. I bez něj si však připsali druhé domácí vítězství v sezoně.  

Zápas se mi hodnotí o poznání líp než ty minulé. Udrželi jsme vzadu nulu, dali jsme fanouškům zase něco pozitivního. Kluci to zvládli takticky, dobře chytal Rakovan, byli jsme nebezpeční dopředu, mohli jsme přidat ještě třetí gól, ale i dvoubrankovou výhru bereme. Ulevilo se nám, že jsme získali tři body a ukončili sérii bez výhry. Hlavní pro mě ale je, že jsme ukázali směr, kterým chceme jít,“ uvedl zlínský trenér Jan Jelínek.

Fotbalisté Slovácka vstřelili všechny tři góly ve druhém poločase. Postupně se trefili Petr Reinberk a střídající hráči Rigino Cicilia a Daniel Holzer.

„Do druhého poločasu jsme se rozhodli poslal Ciciliu, protože těch míčů létalo opravdu hodně a potřebovali jsme někoho, kdo nám je udrží. Cicilia to splnil beze zbytku. Od začátku druhého poločasu jsme získávali sebevědomí a půdu pod nohama, což jsme korunovali úvodní brankou. Pak už jsme utkání měli ve své moci a třeba druhý gól byla nádherně dohraná akce. Pochvala pro mužstvo za to, jak zareagovalo na změny v průběhu utkání a že to dotáhlo do vítězného konce,“ uvedl kouč Slovácka Martin Svědík.

S prvním poločasem ale vůbec spokojený nebyl. „Zápas byl podobný tomu v Ostravě kvůli našemu špatnému prvnímu poločasu. Fotbal byl hodně soubojový, bylo tam hodně ztrát z obou stran a bylo to takové neurovnané bojovné utkání. Nehráli nám ofenzivní hráči, kteří ztráceli hodně míčů. Ne že by nám dělal problém vysoký presink, ale když jsme to dostali do dobrých prostorů například díky vyhraným soubojům Kalabišky, tak jsme to za ním nesbírali. Proto jsme se ani nemohli dostávat do větších šancí. Byly tam nějaké náznaky, například Jurečkova šance, Sigma zase měla Hálovu šanci. Naše obrana ale pracovala velice slušně,“ dodal Svědík.

Klíčové chvíle přišly až v závěrečných dvaceti minutách. Nejprve se po dlouhém autu Sadílka míč odrazil k Petru Reinberkovi, který z voleje napálil míč nechytatelnou ránou k pravé tyči Macíkovy branky – 0:1.

O deset minut později to již bylo 2:0 pro Slovácko, když se po pěkné kombinační akci dostal míč k Ciciliovi, který zavěsil přesně pod břevno. 

V nastaveném čase uklidil míč se štěstím do sítě Daniel Holzer a bylo hotovo.

FORTUNA: LIGA, 13. kolo:

Fastav Zlín – Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0)

Branky: 37. Tkáč, 59. Hrubý. Rozhodčí: Radina – Horák, Hurych – Kocourek (video). ŽK: Jawo – Mršič, Čavoš, Novák. ČK: 77. Reiter (Zlín). Diváci: 1862.

Zlín: Rakovan – Cedidla, Vraštil, Procházka, Matejov – Conde – Fillo (70. Dramé), Tkáč (61. Jawo), Hrubý (89. Janetzký), Čanturišvili (70. Reiter) – Poznar (89. Hlinka). Trenér: Kalivoda.

Č. Budějovice: Vorel – Sladký (80. Havel), Talověrov, Králik, Novák – Čavoš (46. Bassey), Hellebrand – Van Buren (72. Brandner), Hora, Mršič – Mihálik (63. Škoda). Trenér: Horejš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x