Ševci v přípravě s Prostějovem ztratili dvoubrankový náskok, pouze remizovali

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) hráli ve Spytihněvi s Prostějovem 2:2. Foto: Jan Zahnaš
ZLÍN - Ani dvoubrankové vedení k výhře nestačilo. Fotbalisté Zlína ve čtvrtečním přípravném zápase remizovali na hřišti ve Spytihněvi s druholigovým Prostějovem 2:2. Skóre ve 44. minutě otevřel Vukadinović, který pak asistoval u druhé branky Reitera. Hanáci se po změně stran zlepšili a skóre po Matouškově chytrém přehození a vlastním gólu Koláře srovnali.

Obě branky byly zbytečné. Takové góly bychom dostávat neměli,“ ví dobře asistent trenéra FC Zlín Lukáš Motal.

Spokojený byl pouze s úvodní částí. „První poločas byl kvalitnější, měli jsme tam dobré příležitosti, nějaké zakončení a dostali se i do vedení. Druhá půle už takovou kvalitu neměla,“ ví dobře.

Zapříčiněno to bylo především střídáním. „Nastoupili tam i kluci z béčka, kteří s námi tolik zápasů neodehráli. Úroveň klesla, soupeř mně přišel na konci střetnutí živější,“ uvedl.


I tak podle Motala duel hraný ve Spytihněvi rozhodně splnil účel. „Jsem rád, že jsme viděli v akci i hráče, kteří neměli v poslední době takovou minutáž,“ uvedl Motal.


Zatímco dres prvního týmu navlékli třeba Ndiaye, Ovesný, Hamalčík, Bobčík nebo Švach, proti Prostějovu kromě dlouhodobých marodů Tkáče a Žáka scházeli také Didiba, Gonzalez nebo Natchkebia.


Mladíci Slončík s Bužkem si zase plní reprezentační povinnosti, Bartošák, Nombil a Ikugar se připravují individuálně. „Někteří mají drobné bolístky nebo jsou nemocní. Pošetřili jsme je, mají individuální režim. Chceme, aby byli od pondělí nachystaní,“ vysvětluje.


Fotbalisté Zlína mají za sebou specifický týden. Reprezentační pauzu si zpestřili spinningem, běháním v lese či tréninkem MMA. „Kluky to bavilo, ale zároveň to bylo na kondici výživné. I v závěru střetnutí bylo na některých vidět, že mají těžší nohy,“ všiml si.


Po volném víkendu se ševci vrátí zpátky do ligového režimu, od pondělí najedou na klasický rytmus a začnou se chystat na venkovní duel v Mladé Boleslavi, kde na pozici asistenta od zimy působí bývalý kouč Zlína Jan Jelínek. 

Přípravný fotbal –
FC ZLÍN – 1. SK PROSTĚJOV 2:2 (1:0), hráno na hřišti ve Spytihněvi

Branky: 44. Vukadinović, 54. Reiter – 58. Matoušek, 80. Kolář vlastní. Rozhodčí: Batík – Pochylý, Pospíšil. Diváci: 55.
Zlín: Dostál (46. Rakovan) – Kolář, Simerský, Černín (46. Čelůstka) – Holík (46. Fantiš), Janetzký, Švach (46. Cedidla), Pidro (63. Ovesný) – Reiter (63. Hamalčík) , Schánělec (63. Ndiaye), Vukadinović (63. Bobčík). Trenér: Červenka. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x