Ševci v přípravě znovu remizovali, Slovácko podlehlo Brnu

Fotbalisté Zlína (bílé dresy) hráli s Vyškovem 1:1. Foto: FC Zlín
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Zlína si v letní přípravě připsali druhý nerozhodný výsledek v řadě. Ševci se po úvodní remíze s brněnskou Líšní smírně rozešli i na hřišti v Luhačovicích s Vyškovem, sobotní dopolední duel skočil 1:1. Na úvodní branku hostujícího Tomáš Zajíce, který se prosadil hned ve 2. minutě, odpověděl po změně stran parádní ranou Patrik Kulíšek.

„Byl to podobný zápas jako s Líšní. Rozdíl byl jenom v tom, že jsme konečně dali gól,“ poznamenal asistent trenéra Zlína Lukáš Motal.

Ševci brzy inkasovali, ve zbytku utkání se jen velmi složitě probíjeli do šancí. Žádnou tutovku si nevypracovali, ve druhé půli za stavu 1:1 naopak přečkali dvě velké šance soupeře, který byl k vítězství o něco blíž.

„Musíme dál pracovat a zlepšit spoustu věcí. Jde hlavně o zbrklou rozehrávku, otáčení těžiště hry. V útočné fázi nás brzdí nepřesnosti, akce musíme dohrávat ve větší kvalitě, abychom dokázali zakončit, být nebezpeční,“ říká Motal.

Zlíňané po sestupu z první ligy sužuje marodka. Do sobotního duelu nezasáhlo hned šest hráčů z kádru.
Jen mezi diváky zůstali Vukadinović, Tkáč, Kolář, Černín, Žák či Nombil, volno dostal brankář Rakovan.
Na odchodu do zahraničí je Fantiš. K tomu se navíc hned v úvodní čtvrthodině zranil Číž. Po nezaviněném střetu si poranil koleno, stejně jako Porč z Vyškova musel brzy střídat.

„Je to problém, protože zranění už je víc. Uvidíme, co ukáže vyšetření, snad bude v pohodě,“ doufá zlínský asistent.

Premiéru mezi ševci si naopak odbyl Lukáš Buchvaldek. Posila z Dukly Praha odehrála hodinu. Na začátku utkání nastoupila při rozestavení 3 – 4 – 3 na pravém křídle, po Čížově zranění a změně rozestavení šla do středu zálohy, k ničemu se ale nedostala.

Fotbalisté Slovácka vyšli v úvodním přípravném zápase střelecky naprázdno. Celek z Uherského Hradiště, který poprvé vedl nový hlavní trenér Roman West, na hřišti v Lanžhotě podlehli Zbrojovce Brno 0:1. Sobotní duel rozhodl v 86. minutě přesnou ranou Adam Kronus.

Oba trenéři West i Hynek poslali do utkání dvě rozličné jedenáctky. Dres Slovácka poprvé navlékli i letní posily Kozák, Křišťan a Souček. Šanci předvést se dostali i stoper Vaško s křídelníkem de Azevedem. Chyběl zraněný Daníček, nehráli ani Petržela s Břečkou a Kimem.

FC ZLÍN – MFK VYŠKOV 1:1 (0:1), hráno v Luhačovicích

Branky: 57. Patrik Kulíšek – 2. Tomáš Zajíc. Rozhodčí: Zaoral – Pochylý, Lakomý. Žluté karty: Natchkebia – Němeček, Mbonu. Diváci: 220.

Zlín: Dostál (46. Bachůrek) – Slouk (46. Hönig), Simerský (46. Kulíšek), Bartošák (46. Hartman) – Polášek (46. Červinka), Didiba, Švach (46. Machalík), Číž (15. Ovesný, 80. Švach) – Buchvaldek (65. Slouk), Poznar (46. Ndiaye), Natchkebia (70. Polášek).

1. FC SLOVÁCKO – FC ZBROJOVKA BRNO 0:1 (0:0), hráno v Lanžhotě

Branka: 86. Kronus.

Slovácko 1. poločas: Heča – Blahút, Hofmann, Vaško, Sinyavskyi – Kozák, Křišťan, Trávník, de Azevedo – Vecheta, Cicilia.

2. poločas: Fryšták – Reinberk, Souček, Holásek, Sinyavskyi (57. Doski) – Okoromi, Kohút, Novotný, Havlík, Juroška – Kvasina 

--> --> --> --> -->