Ševci v Turecku… až na ten vítr

Foto: FC Zlín
LARA - Od letiště v Antalyi je Lara coby vyhledávané luxusní místo oddechu na Turecké riviéře jen pár kilometrů. V časech letních se to tu hemží movitými rekreanty z celé Evropy, teď jde o místo, kde na týden zakotvili zlínští fotbaloví ševci. Resort Sherwood Exclusive jim poskytuje velmi kvalitní zázemí. Však už si to fotbalisté, kteří hrají od roku 2015 naši nejvyšší soutěž, zasloužili. U moře se připravují po delší době.

Mezi vybranými třiadvaceti kandidáty dresu na první „jarní“ vystoupení v Teplicích i zkušený Vukadin Vukadinovič.

Vuki, jakpak vypadá poslední lednová neděle u moře?

Díky za optání, máme tu o dvě hodiny více než u nás doma. Máme za sebou další tréninkovou jednotku, nálada výborná s maličkým kazem.

Jakým?

Parádní teplota patnáct stupňů, to je na přípravu ideální, ale docela nás trápí silný vítr.

Čemu to vadí?

Zrovna jsme měli nácvik standardních situací, ale vítr to docela měnil ku prospěchu svému.

Jinak ale jistě velká pohoda, navíc vítr ustane.

Jistě. Hřiště máme asi patnáct minut cesty autobusem, trávník ve velice dobrém stavu.

Čekají vás dva soupeři…

V pondělí to bude i pro mne, fotbalového světoběžníka, velice zajímavé, zahrajeme si s íránským Nassaji. A bude to nevšední konfrontace Evropa – Asie, třeba proto, že také oni jsou v jejich lize patnáctí (úsměv). Ale moc se těšíme. Pak ještě změříme síly s druholigovým bulharským celkem, ale fotbal umí každý, tak uvidíme.

Co hotel, strava?

Vysoký turecký standard. Výběr veliký, včera jsem si dal rybu, těší mne stejně jako ostatní kluky vynikající výběr zeleniny.

Za dva týdny už budete mít za sebou vstup do ligy v Teplicích…

Moc dobře víme, jak bude vstup důležitý. Pak hostíme v odloženém utkání Slavii Praha a v derby Slovácko, no úvod , jak má být. Musíme se co nejlépe připravit. A zdravíme domů.

--> --> --> --> -->