Ševci využili dlouhou přesilovku, České Budějovice doma zničili 5:1

Fotbalisté Zlína doma porazili České Budějovice. Na snímku křídelník Vukadin Vukadinovič (ve žlutém). Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN - Fotbalisté Zlína po pěti nezdarech zase zabrali. Ševci po reprezentační přestávce skvěle zvládli důležitý domácí duel s Českými Budějovicemi, Dynamo ve 25. kole FORTUNA:LIGY jasně přehráli 5:1 a v neúplné tabulce se dostali před Teplice i Pardubice na čtrnácté místo.

„Vítězství je hodně cenné, propast na posledním místě se nezvětšila,“ těší zlínského kouče Pavla Vrbu.

I když Zlíňané opustili poslední pozici a posunuli se na čtrnáctou příčku, v klidu rozhodně nejsou. „Je to jenom taková vlaštovka, která vyletěla. A pokud to nebude celé hejno, pořád to bude hodně složité,“ ví dobře.

Sobotní zápas na Letné ovlivnilo rychlé vyloučení hostujícího stopera Havla v 1. minutě. Zlíňané dlouhou přesilovku využili. Do přestávky skórovali útočníci Kozák s Balajem, triumf týmu FC Trinity po změně stran završili Vukadinovič s Didibou a Koviničem, debakl Jihočechů v závěru mírnil střídající Zajíc.

„Zápas i výsledek samozřejmě hodně ovlivnila první minuta. My jsme to poznali v předchozích kolech na opačné straně, jaké je to hrát v deseti. Za nedisciplinovanost jsme byli potrestáni. Nyní jsme mohli lépe kombinovat a využívat prostor po stranách. Dostávali jsme se do zajímavých situací, šancí. Klidně jsme mohli dát i více než pět branek,“ říká Vrba.

Pro jubilanta Havla, který zrovna na Letné odehrál jubilejní stý ligový zápas, skončil sobotní duel už po necelé minutě. O nejrychlejší vyloučení v historii samostatné české ligy ale nešlo.

„Když dostanete v první minutě červenou kartu, tak je to zásadní ovlivnění zápasu. Havel měl Vukadinoviče nechat jít, raději jsme měli prohrávat, než hrát celý zápas v deseti. Připravovali jsme se na rychlostní typy zlínských hráčů, ale v deseti lidech je neubráníte, to prostě nejde. V oslabení vydržíte v nějakém bloku tak dvacet minut,“ uvedl trenér Českých Budějovic Tomáš Zápotočný.

Zlín bodoval s Jihočechy pošesté za sebou.

FORTUNA:LIGA, 25. kolo –

FC Trinity Zlín – Dynamo České Budějovice 5:1 (2:0)

Branky: 26. Kozák, 44. Balaj, 56. Vukadinovič, 82. Didiba, 90.+2. Kovinič – 78. Zajíc. Rozhodčí: Nehasil – Šimáček, L. Matoušek – Kocourek (video). ŽK: Slončík (Zlín). ČK: 1. Havel (Č. Budějovice). Diváci: 1729.

Zlín: Rakovan – Cedidla, Simerský, Procházka, Čanturišvili – Vukadinovič (87. Fantiš), Hlinka, Didiba (87. Tkáč), Dramé (87. J. Hellebrand) – Balaj (67. Slončík), Kozák (67. Kovinič). Trenér: Vrba.

Č. Budějovice: Šípoš – Sladký (71. Grič), Havel, Králik, Skovajsa (46. Sluka) – P. Hellebrand, Hora, Čermák (80. Penner), Čavoš (4. Broukal) – Škoda (71. Zajíc), Potočný. Trenér: Nikl.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x