Ševci začali ligovou sezonu remízou 0:0, bod v Brně bralo i Slovácko

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) hráli doma s Mladou Boleslaví bez branek. Foto: FC TRINITY Zlín
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Zlína i Slovácka v úvodním zápase nového ročníku FORTUNA:LIGY remizovali. Celek z Baťova města hrál doma na Letné s Mladou Boleslaví 0:0, rival z Uherského Hradiště se o body podělil v Brně, kde duel skončil nerozhodně 2:2.

Trenér Slovácka Martin Svědík s bodem rozhodně spokojený nebyl. „I když se to na začátku soutěže počítá, měli jsme si počínat líp a hlavně jinak,“ má jasno.

„Do zápasu jsme vstoupili dobře. Získávali jsme tlak, bohužel jsme nedali šanci Havlíkem. Inkasovali jsme po nedůslednostech v defenzivě, taková okénka si nesmíme dovolit. Měli jsme pak více ze hry, více šancí, ale museli jsme dotahovat. Na zvrat jsme neměli, nebyli jsme přesní a terén už ztrácel kvalitu. To vše vedlo k remíze, bod je pro mě málo,“ dodává.

Zbrojovka po gólech Michala Ševčíka a Jakuba Přichystala dvakrát vedla, úřadující vítěz MOL Cupu pokaždé vyrovnal. Ve 30. minutě se prosadil Daniel Holzer a v 71. minutě upravil na konečných 2:2 Michal Trávník.

„Získali jsme bod. A i když jsme dvakrát vedli, zklamaný z toho nejsem. Hráči zápas odbojovali a na vlastní kůži poznali, že hrají jinou soutěž než v uplynulé sezoně. Za nasazení a bojovnost je musím pochválit. Během zápasu měla obě mužstva dost příležitostí, jak to převážit na svoji stranu. Nám hodně pomohl vedoucí gól, z týmu spadla nervozita před plným hledištěm. Výborně nám při gólech pracovali středoví hráči. Trošku smůly jsme měli při inkasovaných gólech, hlavně při druhém. Musím ale zdůraznit, že jsme hráli proti výborně připravenému soupeři, který byl neskutečně silný na míči,“ ocenil protivníka brněnský kouč Richard Dostálek.

Ve Zlíně diváci gól neviděli. „Vzhledem k počasí, terénu a tomu, že se hrálo první kolo, to byl očekávaný průběh,“ glosoval domácí kouč Jan Jelínek.


„Zápas byl hodně o bojovnosti, jednoduchých míčích nahoru a soubojích o vypadlé balony. V tom byl soupeř v první půli silnější, ale nepouštěli jsme ho do nebezpečných situací. My jsme se ve druhé půli zlepšili a taky jsme měli své možnosti. Mrzí mě přechodová fáze. Měli jsme dobré zisky, dostávali se nahoru, ale kazili jsme si to nepřesností. Takové zápasy jsou také o standardkách, ty si oba týmy uhlídaly a proto je konečný výsledek 0:0,“
 přidal.

Kouč Mladé Boleslavi Pavel Hoftych, který ve Zlíně působil jako hráč i trenér, odjížděli z Moravy spokojený. „Byl to typický zápas, jaký se hrává na startu sezony. Trochu nervózní, nikdo nechtěl prohrát. Tomu zápas odpovídal. Obě strany měly své šance, ale remíza je spravedlivá. Možná by stav 1:1 nebo 2:2 duelu odpovídal více. Musím hráče pochválit, že si na podmáčeném terénu pohlídali kopačky a nedocházelo k fatálním podklouznutím. Výjimkou byla nešťastná situace Marečka, který se tou dobou už chystal ke střídání, naštěstí si brankář dobře postavil tyče. Uhlídali jsme rychlost Vukadinoviče a Silného,“ vyzdvihl Hoftych.

FORTUNA:LIGA, 1. kolo –


FC TRINITY Zlín – FK Mladá Boleslav 0:0

Rozhodčí: Starý – Horák, Vodrážka – Orel (video). ŽK: Vukadinovič, Kolář, Cedidla – Suchý. Diváci: 2754.

Zlín: Dostál – Cedidla, Simerský, Procházka, Bartošák – Didiba, Kolář – Dramé (46. Fillo), Jawo (72. Janetzký), Čanturišvili – Vukadinovič (63. Silný). Trenér: Jelínek.

M. Boleslav: Polaček – Mareček (78. Vaníček), Šimek, Suchý, Karafiát – Pech, Mašek (74. Krobot), Dancák, Matějovský, Ladra – Škoda. Trenér: Hoftych.

FC Zbrojovka Brno – 1. FC Slovácko 2:2 (2:1)

Branky: 21. Ševčík, 32. Přichystal – 30. Holzer, 71. Trávník. Rozhodčí: Radina – Kubr, Leška – Berka (video). ŽK: Falta, Granečný – Daníček, Hofmann. Diváci: 8024.

Brno: Berkovec – Hrabina, Endl, Šural, Granečný – Texl, Ševčík (68. Blecha) – Hladík (89. Divíšek), Falta (89. Jambor), Přichystal (72. Alli) – Řezníček (68. Fousek). Trenér: Dostálek.

Slovácko: Nguyen – Hofmann, Daníček, Kadlec – Reinberk (46. Tomič), Trávník (79. Kohút), Havlík, Duskí (69. Šašinka) – Petržela (89. Brandner), Kalabiška, Holzer (79. Sinjavskij). Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x