Ševci zdolali Liberec v prodloužení a jsou v semifinále MOL Cupu. Rozhodl Janetzký

Fotbalisté Zlína porazili Liberec 2:1 v prodloužení a jsou v semifinále poháru. Foto: FC Zlín
ZLÍN - Fotbalisté Zlína zvítězili ve čtvrtfinále domácího poháru nad Libercem 2:1 po prodloužení a po šesti letech postoupili mezi čtyři nejlepší celky MOL Cupu. Ševce poslal do vedení v 11. minutě Tomáš Schánělec. Slovan hrál od 45. minuty bez vyloučeného Mohameda Doumbii, přesto v 83. minutě srovnal po hlavičce Maria Purzitidise. O výhře domácích rozhodl hned v úvodu prodloužení Jakub Janetzký. Moravané uhájili postup, i když také dohrávali v deseti bez vyloučeného Dominika Simerského. 

Zlíňané se rychle otřepali po ligové porážce v Plzni, s Libercem se vybičovali k velmi dobrému výkonu.

S dlouhou přesilovkou po zbytečném vyloučení Doumbii sice nenaložili ideálně, když v 83. minutě po hlavičce Purzitidise inkasovali vyrovnávací gól, ale hned na začátku prodloužení se trefil Janetzký, který po centru Cedidly poslal hlavou ševce dál.

Žádný zápas nechceme prohrát. Přibyl nám jeden zápas, ale myslím, že nám to program nenaruší. Kluci ho mají za odměnu,“ usmívá se Červenka.

Ševci mohli vyhrát už v základní hrací době. Po premiérové trefě Schánělce brzy vedli, navíc celý druhý poločas hráli proti deseti, ale oslabený Slovan nedorazili. Naopak, postup si zbytečně zkomplikovali.

Přišlo mi, že nám vyloučení soupeře uškodilo,“ myslí si Červenka. „První poločas jsme zvládli velice dobře. Byli jsme lepší, měli víc brankových příležitostí. Soupeř ale neměl co ztratit, zjednodušil hru, dával to rychle nahoru, sbíral odražené míče a dostával se do mírného tlaku. Hrozil ale jenom po standardních situacích. Za stavu 1:1 jsme přežili klinickou smrt. Kluky to naštěstí nezlomilo, po druhém gólu jsme to už nějakým způsobem ubouchali,“ oddechl si.

Bylo to těžké hlavně po psychické stránce. Druhá půle byla o hlavě. Kluci cítili zodpovědnost za výsledek, postup. Nebyli tak uvolnění, jak bychom si představovali,“ přidává.

V prodloužení byl navíc vyloučen domácí obránce Simerský, Moravané šli taky do deseti.

Moc jsem to neřešil. První žlutou kartu dostal za souboj, pak tam dal pozdě nohu. Neuvědomil si, že už má žlutou kartu, ale neudělal to schválně. Takové věci se stávají. Za mě to byla shoda okolností,“ uvedl Červenka.

Moravané už těsné vedení 2:1 nepustili a přiblížili se vytouženému finále, které ovládli v roce 2017 a nyní vzpomínky na památný souboj s druholigovou Opavou znovu ožívají.

Chci doma Spartu,“ překvapil Červenka.

Přání se mu může splnit. Priskeho parta otočila derby proti Slavii, v Edenu zvítězila po velkém obratu 3:2 v prodloužení a je stejně jako druholigová Opava mezi čtyřmi nejlepšími týmy. Úterní zápas mezi Jabloncem a Plzní byl kvůli mlze odložen a hrát se bude až 2. dubna.

Čtvrtfinále MOL Cupu:

FC Zlín – Slovan Liberec 2:1 po prodl. (1:1, 1:0)

Branky: 11. Schánělec, 91. Janetzký – 83. Purzitidis. Rozhodčí: Zaoral – Nádvorník, Antoníček – Volek (video). ŽK: Nombil, Schánělec, Simerský, Vukadinovič, Pidro – Žambůrek, Chaluš, Kozel (trenér). ČK: 95. Simerský – 45. Doumbia. Diváci: 2466.

Zlín: Dostál – Fantiš (88. Simerský), Černín, Didiba, Bartošák – Nombil, Janetzký (113. Pidro) – Holík (68. Vukadinovič), Slončík (75. Bužek), Načkebija (75. Cedidla) – Schánělec (68. Ikugar). Trenér: Červenka.

Liberec: Vliegen – Mikula, Prebsl (61. Varfolomejev), Purzitidis – Ghali (71. Penner), Doumbia, Žambůrek, Preisler (105. Fukala) – Horský (46. Chaluš), Višinský (76. Rabušic) – Kulenovič (61. Tupta). Trenér: Kozel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x