Sezóna na antuce zvolna končí. Ptáme se osobností sportu: co vám tenis dává a co vám bere?

foto: zlin.cz
ZLÍN - Babí léto nabízí po povodních maximálně vlídnou tvář. Pořád se ještě hraje tenis na antuce. Ve Zlíně se připravuje jako vždy nabitá týmová soutěž AVEX cup, potom ještě tradiční Tlačenkový turnaj na samý závěr sezóny a pak šup pěkně pod střechu. Je zajímavé, že v naší anketě o radostech a strastech úžasné hry hovoří většinou bývalí sportovci, kteří ale tenis rozhodně neměli jako svůj první program. Nuže, pánové, co vám tenis dává, anebo také bere?

ZDENĚK VENERA, hokejový trenér a bývalý extraligový hráč

Někdy si kladu přesně tuhle otázku. Tenis mi dává pocit, že ještě nepatřím mezi klasické seniory. Dává mi i radost ze hry a ze setkání s kamarády. Jsou to krásné emoce, vzrušení a trošku mi také naděluje únavu, kdy cítím každý kus těžce zkoušeného svalstva a těla vůbec.

ONDŘEK BĚTÁK, podnikatel, bývalý komunální politik

Tenis mi dává prostě radost ze sportu. V areálu na Vršavě se dá i krásně kochat, ten, kdo tu kdysi vysadil nádherné jehličnany mnoha druhů, zaslouží zpětně velikou pochvalu. A mám jedno „tajemství“. Kousek dál v lese rostou parádní houby, snad to letos po deštích paní příroda potvrdí.

BOHUMIL PÁNÍK, fotbalový trenér

Už jsem delší čas bez tenisu a jsem jako na trní. Lékaři mi dali do pořádku koleno, tak snad se brzy vrátím. Tenis je adrenalin ale také nabíječ pozitivní energií. Už abych se vrátil.

ROBERT HEČ, reportér TV Prima

Zatímco reportáže jsou mým denním televizním chlebem, tenis je pro mne letos v nabitém rodinném i pracovním kalendáři nejmilejším i když zdaleka ne jediným sportem. Mám moc rád všechny ty finesy, kraťasy, prasátka, atmosféru turnajů. Bere mni jediné – čas. Ale ten obětuji velmi rád a věřím, že sezóna pod širým nebem ještě nekončí.

PAVEL ZEDNÍČEK, herec a moderátor

Tenis je především skvělá zábava. Hraji málo ale moc rád, kdysi jsme se s Bolkem Polívkou štychovali, kdo hraje elegantněji. Takže tenis je i úsměv, humor, moje dávná láska.

JAN MACHARÁČEK, předseda výboru Tenisového klubu Zlín

Tenis je moje práce, od rána do večera. Na kurtech jsem často, ale s raketou nečasto. Musím si najít více času na aktivní hru. Pomalu nám končí další sezóna, tak snad ještě něco stihnu.

JIŘÍ STRNAD, manažer Morning Birds

V polovině sezóny jsem špatně dobíhal míček a přivodil si zranění ramene. Dlouhé týdny nemůžu hrát, snad to stihnu do haly. Tak mohu říct, že mi tenis vzal kus životní radosti, kterou si v našem spolku Morning Birds mezi dříve narozenými užíváme plnými doušky.

JIŘÍ KLEIN, primář Chirurgického oddělení Krajské nemocnice Tomáše Bati

Tenis v mém provedení má takovou úroveň, že mohu porazit jen sám sebe (smích). Hraji nečasto a ne kvalitně. Ale dává mi to smysl, je to úžasná hra a já se mohu jenom zlepšovat.