Silnice na Kroměřížsku se dočkala rekonstrukce za 3,5 milionu

Foto: V. Cekota
CHVALNOV – Kolem 3,5 milionu korun stála rekonstrukce části silnice III. třídy ve Chvalnově na Kroměřížsku. Práce se dotkly úseku dlouhého 265 metrů, řekl serveru Zlin.cz mluvčí Ředitelství silnic Zlínského kraje Vojtěch Cekota.

Předmětem díla byla stavební úprava silnice číslo III/43345 v obci Chvalnov-Lísky. „Pomocí košů vyplněných kamenivem byla zajištěna stabilita silničního tělesa na pravé straně vozovky ve směru od Lísek do centra Chvalnova,“ uvedl Cekota.

Podle něj stavební úprava silnice spočívala v obnově obrusné a ložné vrstvy vozovky v původní šířce včetně výměny betonových obrub. „Bylo zde obnoveno odvodnění vozovky podélným a příčným sklonem do dešťových vpustí. Součástí stavební akce byla rovněž stavební úprava připojení místních komunikací a sjezdů k nemovitostem,“ poznamenal Cekota.

Zhotovitelem stavby byla firma Správa a údržba silnic Kroměřížska. Konečná cena za tuto zakázku činí 3,545 milionu korun včetně DPH. Práce se uskutečnily od 5. října za částečné uzavírky s využitím světelné signalizace.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x