Silnici I/55 u Hulína dopoledne uzavřela tragická nehoda. Srážku dvou aut nepřežil mladý řidič

Foto: HZS ZK
KROMĚŘÍŽSKO – K tragické dopravní nehodě došlo dnes ráno na silnici I/55 mezi Hulínem a Záhlinicemi, kde se srazila dvě osobní auta. Řidič jednoho z vozidel utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Komunikace byla přibližně tři hodiny zcela neprůjezdná.

Podle dosavadních informací mladý řidič osobního vozidla, který jel od Hulína, předjížděl. Když se vracel do svého jízdního pruhu, nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze a stavu komunikace, dostal smyk, přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem,“ upřesnila policejní mluvčí Barbora Balášová.

Na místo nehody byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Kroměříž, kteří ihned po příjezdu poskytovali zraněným řidičům první předlékařskou pomoc. Těžké zranění utrpěl řidič vozidla Ford Galaxy, kterého hasiči z auta vytáhli s použitím páteřové desky.

Poté mladého řidiče předali do péče posádce zdravotnické záchranné služby. Řidič však utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Druhý pětašedesátiletý řidič skončil v péči zdravotníků, kteří jej transportovali do nemocnice k dalšímu vyšetření. „Policisté u něj provedli dechovou zkoušku, která vyšla negativní,“ dodala Balášová.

Silnice Záhlinická byla asi tři hodiny zcela neprůjezdná a policisté museli odklánět dopravu.

Nehodu i nadále vyšetřují dopravní policisté a kriminalisté,“ uzavřela policejní mluvčí.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x