Silný vítr opět lámal stromy. Na komunikaci ho později nahradil sníh a námraza

Zlínský kraj v pondělí potrápil silný vítr a namrzlá vozovka. Foto: HZS Zlínského kraje
ZLÍNSKÝ KRAJ - I přes výstrahu před silným větrem, kterou vydal Český hydrometeorologický ústav, zaznamenali hasiči během pondělí pouze 5 výjezdů, které souvisely s odstraňováním stromů a větví po silnějším větru. Několik dopravních nehod pak zavinila i namrzlá vozovka.

V 15:02 hodin přijali hasiči první hlášení o spadlém stromě na ulici Svěrákova ve Valašském Meziříčí v okresu Vsetín. O zhruba dvacet minut později bylo další hlášení o tom, že v Bystřici pod Hostýnem v okresu Kroměříž spadl strom před přijíždějící auto a jeho větve poškodily nárazník automobilu.

V 15:27 hodin byl ohlášen strom přes koleje železniční trati u Stříteže nad Bečvou. V totožný čas přijali hasiči hlášení o spadaných větvích u Dolní Bečvy na Vsetínsku. Poslední událost, která byla zaznamenána po 18. hodině, je spadlý strom na drátech nadzemního vedení elektřiny v Zubří, lokalita Na potoku.

Když včera vítr pomalu ustával, nahradil ho sníh a námraza na komunikacích. Také hasiči museli přizpůsobit jízdu k zásahům pro namrzlou vozovku.

V 16:46 hodin přijali hlášení o automobilu, který po nehodě částečně zasahuje do komunikace v obci Hvozdná v okresu Zlín. Řidička si zajistila odtah automobilu. Zdravotníci řidičku odvezli sanitním vozem do nemocnice k dalšímu vyšetření.

Dalšího nehoda byla ohlášena krátce po 17. hodině a jednalo se o automobil na střeše v Rokytnici v okresu Zlín. Poslední nehoda byla ohlášena v 19:07 hodin a stala se v Uherském Brodě- Újezdci. I zde automobil skončil svoji jízdu na střeše. Hasiči provedli protipožární opatření a osvětlovali místo nehody.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x