Šimon Potůček ze zlínského Vertikonu je mistrem republiky v lezení na obtížnost

Zlatou placku za lezení na obtížnost si na krk pověsil Šimon Potůček. Foto: Jiří Vlček, Vertikon Zlín
ZLÍN, BRNO - V neděli proběhlo Mistrovství České republiky v lezení na obtížnost v Brně. Šimonovi Potůčkovi, lezci Vertikonu Zlín, se za neúčasti Adama Ondry podařilo vybojovat 1. místo a titul Mistr republiky. Gratulujeme!

Další krásné výsledky závodníku ze Zlína hlásí také další kategorie. V té mládežnické U15 zabodovala Nikola Barošová, která získala stříbro a U16 Viktorie Konečná zase bronz. Viktorie navíc postoupila i do ženského finále, kde vybojovala krásné 5. místo.

„Pro děvčata kategorie B si stavěči připravili poměrně utaženou cestu v pravé straně závodního převisu s kroky přes hranu. Bohužel se nepodařilo závodnice rozřadit, první tři dolezly do stejného místa a se zápisem 25+ jejich pořadí určily výsledky z předchozích kol, uvedl za Vertikon Zlín Jiří Vlček.

Zlato brala Jolana Adámková, stříbro Nikola Barošová a bronz maďarská závodnice Eszter Zsákai (za Česko bronz vybojovala Natálie Paarová).

Mezi chlapci kategorie U16 potvrdil naprostou převahu Jan Štípek, který se jako jediný dostal do headwallu a jen těsně netopoval. Druhé místo si odnesl Darius Naimji a bronz vybojoval Jarda Ambroz, který stejně jako Darius přišel na skvělý odpočinek za koleno, ale bohužel z něj už dále nedokázal pokračovat.

Ženy lezly stejnou finálovku jako kluci U16. Stavěči si na linii dali opravdu záležet a připravili hůře čitelné krokové sekvence, jež se daly uchopit různými způsoby, ale také některé závodnice docela potrápily. Do závěrečného headwallu se tentokrát dostaly hned dvě lezkyně.

Míša Smetanová celou cestou prostupovala s chladnou hlavou a bez jediného zaváhání si nakonec dolezla až pro zápis 37. O plus navíc zapsala Eliška Adamovská, která některé pasáže řešila jinak a pro vítězství a obhajobu titulu musela hodně zabojovat. Bronzovou placku mezi ženami získala teprve šestnáctiletá Mariana Janošová, která překonala pasáže, ve kterých si ani zkušené závodnice nevěděly rady a zastavil ji až krok po odpočinkovém kolenu.

Hned na začátku mužské finálové cesty si stavěči nachystali složitější krokovou sekvenci. „Bylo třeba si pohlídat cvakání a přeskočení, popřípadě překročení vpravo do nepříjemné obliny na spoďák. Toto místo zastavilo polovinu finalistů, včetně zkušených a silných borců,“ dodal Vlček.

Nejlépe si s cestou poradil Šimon Potůček, který bez jediné chyby, s obrovským ,,drajvem’’ a za bouřlivého aplausu fanoušků vyběhl cestu téměř k topu. Stříbro vybojoval mladý Lukáš Mokroluský a sestavu na bedně doplnil Jáchym Cink.

Zdroj: Vertikon Zlín

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x