Situace s respiračními onemocněními se v Baťově nemocnici nelepší. Denně přibývá kolem 20 pacientů

Ilustrační foto
ZLÍN – Situace s respiračními onemocněními v Baťově nemocnici se zatím nelepší. Zdravotníci denně přijímají kolem 20 pacientů, převážně s chřipkou typu A.

Situace s množstvím pacientů s respiračními onemocněními je v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně stále stejná, respektive stále stejně špatná. Lůžka na interních oborech jsou plná, na některých stanicích chirurgických oborů máme stále vyčleněny jeden až dva pokoje pro tyto pacienty,“ uvedla tisková mluvčí Baťovy nemocnice Dana Lipovská.

Denně zdravotníci krajské nemocnice přijímají přibližně 20 pacientů s respiračními chorobami, mezi nimiž převažuje chřipka typu A.

Jedná se převážně o lidi staršího věku s více onemocněními, jimž právě respirační onemocnění zhoršilo průběh dalších nemocí. Z toho důvodu zůstávají v nemocnici déle a je obtížnější uvolnit interní lůžka,“ pokračovala Lipovská.

Co se týče dostupnosti léků v nemocničních lékárnách, situace se průběžně mění.V tuto chvíli máme stále nedostatek některých antibiotik, konkrétně nám chybí amoxicilin (Duomox, Ospamox), nemáme tablety ani sirup. Dnes nebo zítra vydáme poslední penicilin v tabletách. Sirupu máme zatím dostatek. Chybí nám rovněž protizánětlivé oční kapky a vitamin K v kapkách,“ přiblížila situaci Dana Lipovská.

Dostatek je naopak širokospektrých antibiotik, které dorazily koncem minulého a začátkem tohoto týdne. „Těch máme nyní zásobu zhruba na jeden měsíc,“ dodala mluvčí nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x