Školáci v Luhačovicích dostali k Vánocům nové třídy

Foto: MěÚ Luhačovice
LUHAČOVICE - Vánoční dárek v podobě nových učeben s předstihem, už minulý týden dostali od města prvňáčci a druháci Základní školy Luhačovice. Server Zlin.cz se o tom dozvěděl díky mluvčímu luhačovické radnice Nikolovi Synkovi.

Za 6,1 milionu korun se v hlavní budově školy kompletně zrekonstruovaly čtyři učebny a dělaly se i zásadní stavební úpravy, které vyřešily problémy budovy se statikou.

„Školství patří mezi naše priority a v jeho další modernizaci chceme pokračovat. První a druhé třídy se přesunuly do hlavní budovy, protože objekt bývalých jeslí bude sloužit po přesunu ze zámku Domu dětí a mládeže. Snažili jsme se novými třídami nabídnout dětem co nejkomfortnější prostředí. Myslím, že nové učebny jsou pro ně opravdu skvělým dárkem a budou se jim líbit,“ poznamenal starosta Marian Ležák, který se předávání tříd žákům osobně účastnil. Atmosféru dotvářelo i to, že děti si skutečně mohly své překvapení „rozbalit,“ roztržením dárkového papíru, který kryl pro tuto malou slavnost každý ze vstupů do nových tříd.

„Že jsou děti nadšené, bylo vidět na první pohled. Na otázku, co se jim líbí, hned nadšeně volaly: Všechno! Ty šuplíky! Nejvíc koberec!“ Pestré koberce, na kterých se dají v rámci výuky dělat nejrůznější aktivity, si žáci s nadšením hned také vyzkoušeli,“ popsal Synek.

Radostným dárkem jsou nové učebny i pro pedagogy. „Všechno je krásně nové, barevné, voňavé. A hlavně je tu ve třídě spousta míst na uložení věcí. I každé dítě tu má svůj šuplík. Doteď se používaly papírové krabice, toto nové řešení je daleko lepší, nebude se nic povalovat po parapetech,“ ocenila například třídní učitelka 2. A Dana Kubíková.

Spokojen je také ředitel školy Pavel Kurtin. „Jsem rád, že se vše povedlo a náročné přesuny a stěhování už máme za sebou. Děti prvních a druhých tříd mají krásné učebny a díky odpočivadlům na chodbě také příjemné posezení. Vše je hravé a veselé, chodby mají nové korkové obložení, které se využije částečně jako nástěnka. Některé věci budou ještě do tříd doplněny – projektory a magnetické tabule,“ řekl ředitel. „Chci poděkovat všem učitelům, učitelkám a nepedagogickým pracovníkům, kteří se podíleli na přesunu tříd, trávili zde mnoho hodin po pracovní době,“ dodal Kurtin.

Město chce v investicích do školství pokračovat. „V rámci základního školství by mělo jít o úpravy jídelny a vylepšení interiérů školní družiny. Samozřejmě vše bude záležet na finančních možnostech města a případné možnosti čerpání dotací,“ nastínil starosta Marian Ležák. Jak dodal, v plánech města je ale například i úprava zahrady Mateřské školy nebo okolí objektu, kam se přesouvá dům dětí a mládeže.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x