Školácké chyby, mazácké tresty. Zlín – Sparta 0:3

Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - Za chyby se platí. Což můžeme aplikovat i do fotbalového života. V utkání se Spartou Praha, nekompletní, ale velmi kvalitní, se o tom dokonale přesvědčili fotbalisté zlínského Fastavu.

Platilo to u všech tří branek, které obdrželi i v dalších momentech, které mohly skóre posunout do výšin hrozivých ale reálných.

Už brzy po začátku lepil brankář Dostál včasným vyběhnutím díry v obraně a zasáhl hodně dobře po střele Wiesnera z výborné pozice.

První gól dostali domácí po odražené střele Hlinky, špatném zajištění na pravé straně obrany, hezké zpětné přihrávce Krejčího staršího a dokonalé utažené ráně Karabce nejmladšího, tedy v týmu Sparty. Až v červenci bude šikulovi osmnáct.

Ve 35. minutě fauloval školácky Matejov Plavšiče a třebaže chyběli penaltoví exekutoři Karlsson či Dočkal, Hancko si poradil opravdu na jedničku, Dostál bez nároku.

Brzy po mytí hlav v šatně srazil domácí ambice na lepší výsledek brankář Dostál. Tak dlouho přemýšlel, co s malou domů, až mu míč skluzem poslal do branky starý kozák Kozák.

Tři chyby a tři kruté rány, tak ovšem hraje vyspělý tým. A to tentokrát Sparta byla.

Domácí měli i lepší momenty, nejde jim upřít nasazení a bojovnost, velkou šanci už za rozhodnutého stavu spálil Jawo, nutno ale říci, že Sparťané mohli vézt ze Zlína i vyšší výhru než 3:0.

Ve středu bude na Letné zase rušno. K dohrávce přijede Mladá Boleslav, pro oba těžce zkoušené trenérské bardy Páníka a Jarolíma věru hodně důležitý zápas. Samozřejmě ještě více pro jejich nevyhrávající týmy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x