Školní hřiště u ZŠ Žerotínova se dočká oprav za více než 20 milionů

Školní hřiště u ZŠ Žerotínova se dočká oprav za více než 20 milionů. Foto: Město Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Školní hřiště u Základní školy Žerotínova ve Valašském Meziříčí projde rozsáhlou regenerací a rozšířením. Celkové náklady se pravděpodobně vyšplhají na 21,5 milionu korun.

Hřiště u naší školy je jedním z posledních ve městě, které není zrekonstruováno. Současné sportoviště už bohužel dosluhuje a například běžecký ovál svou délkou ani stavem nevyhovuje aktuálním požadavkům atletiky. Jeho zvětšení na délku 250 metrů a celková regenerace jsou tak z našeho pohledu nezbytné,“ popsal současnou situaci ředitel ZŠ Žerotínova Milan Knápek.

Projekt, který ve spolupráci se školou nechala vypracovat radnice, počítá s náklady 21,5 milionu Kč. „Až 70 procent z této částky, tedy přes 15 milionů, by mohla pokrýt dotace od Národní sportovní agentury. Podání žádosti o dotaci a zajištění spolufinancování ze strany města ve čtvrtek 15. dubna posvětili také zastupitelé,“ řekla místostarostka Yvona Wojaczková.

Regeneraci a rozšíření školního hřiště plánuje radnice v případě úspěšné žádosti o dotaci na rok 2022. „V rámci nového sportoviště počítáme s hřištěm na malou kopanou, včetně střídaček, multifunkčním hřištěm pro házenou, basketbal, volejbal či skok do výšky a také kompletní rekonstrukcí atletického oválu. Ten navíc doplní doskočiště pro skok daleký, hřiště pro vrh koulí a betonové tribuny pro diváky. Sportovní areál bude v rámci vyučovacích hodin sloužit ZŠ Žerotínova a v odpoledních hodinách se otevře sportovním klubům a oddílům,“ doplnila místostarostka Wojaczková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x