Školy dostanou přes 660 tisíc roušek

Školy dostanou přes půl milionu roušek. Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ – Celkem 660 150 chirurgických roušek poskytlo Zlínskému kraji Ministerstvo školství. Ochranné prostředky poputují do znovuotevřených mateřských a základních škol, kam je rozvezou hasiči. Ti pomáhali už před týdnem s distribucí antigenních testů.

V úterý 13. dubna obdržel Zlínský kraj od skladu Správy státních hmotných rezerv 660 150 kusů chirurgických roušek. Ty jsou určeny pro školská zařízení, která se od pondělí pro předškolní děti a žáky základních škol otevřela. „Všechny roušky dnes rozváží Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje do třinácti obcí s rozšířenou působností. V každé obci je pak výdejní středisko, které dále tyto zásoby přerozdělí dle protokolu od Ministerstva školství,“ popisuje Robert Pekaj, tajemník Krizového štábu Zlínského kraje. Do každé zásilky pro obec s rozšířenou působností bylo přibaleno i 100 antigenních testů ze slin.

Od pondělí jsou navíc školy povinné své žáky dvakrát týdně testovat. „Po prvním testovacím dnu bylo ve Zlínském kraji otestováno 17 150 žáků, z toho 21 dětem vyšel test pozitivně. Z pondělních dat také vyplývá, že školy testovaly i své zaměstnance, tam šlo celkem o 7 179 testovaných. A zachyceny byly pouze 4 pozitivní případy,“ komentuje aktuální situaci v kraji Zuzana Fišerová, radní pro kulturu a školství.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x