Skvělý finiš a cenný bod. Berani dotáhli duel s vedoucí Porubou do nájezdů, Vsetín vyhrál 

Hokejisté Vsetína slaví výhru nad Třebíčí. Foto: VHK Robe Vsetín
ZLÍN, VSETÍN – Hokejisté Zlína v Chance lize urvali další bod. Beranům v Kravařích proti domácí Porubě vyšel finiš, když v závěrečných dvou minutách srovnali skóre z 0:2 na 2:2, nakonec padli v nájezdech. Jediným úspěšným zlínským exekutorem byl Michael Keränen. Zkušený Fin navíc skóroval i ze hry, právě jeho trefa zajistila našim barvám vyrovnání a jemu první zlínský gól.

„Já si myslím, že kromě začátku, kdy jsme byli nervózní, jsme se do toho dostali, kluci odmakali 65 minut, hráli naplno, nadoraz. I díky tomu se nám v power play podařilo dát ty dva góly, osud zápasu sice nešel v náš prospěch, ale za tu práci jsme vyrovnali zaslouženě,“ zhodnotil sobotní napínavý duel zlínský trenér Miloš Říha. 

Poruba v Kravařích i poosmé v sezoně bodovala, z toho posedmé vyhrála. V čase 14:37 dostal Ostravany do vedení Michal Vachovec a v 33. minutě zvýšil v přesilové hře svou devátou trefou v sezoně Ondrej Šedivý.

Berani se prosadili až v závěru třetí třetiny. V 58. minutě je vrátil do hry Jan Süss a šest sekund před koncem běžné hrací doby vyrovnal v power play Fin Michael Keränen, který si ve druhém utkání za Zlín připsal premiérovou branku. V rozstřelu rozhodl ve prospěch lídra tabulky Šedivý.

„V prvním střídání prodloužení jsme měli dvě šance, tam jsme měli rozhodnout. Další příležitost už jsme neměli, závěr jsme bránili ve třech. Kluci padali po hlavě, ubojovali to. Bohužel víme, jak jsme na tom v nájezdech. Ale věřili jsme, že to prolomíme, že zvítězíme. Soupeř v nich ale byl efektivnější,“ pronesl Říha. 

Berani prohráli pátý z posledních šesti zápasů a klesli z 8. na 9. místo.

Vsetín si spravil chuť po středeční domácí prohře s Prostějovem 2:3 a navázal na předchozí sérii čtyř vítězství. Už po 13 sekundách druhé třetiny vedl 4:0. V první třetině nejdříve dvakrát skóroval obránce Robin Staněk, který v druhém případě využil přesilovou hru. Další gól přidal před první pauzou Erik Hrňa a po ní se prosadil v oslabení Lotyš Daniel Berzinš.

V průběhu prostřední části zkorigovali skóre Matěj Svoboda a Martin Dočekal, který si s 11 góly vylepšil pozici nejlepšího střelce a s 20 body i nejproduktivnějšího hráče soutěže. Vítězství ale pečetil 49 sekund před koncem při power play do prázdné branky Matouš Kratochvil.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x