Skvělý finiš přinesl Beranům výhru v Litvínově. Ztráta je stále obrovská

Hokejisté Zlína (žluté dresy) v pátek večer zvítězili v Litvínově 4:3. Foto: Verva Litvínov
ZLÍN – Stále to nevzdávají, pořád ještě bojují. Zlínští hokejisté po čtyřech zápasech s nulou zabrali, Litvínov v pátečním utkání 46. kola extraligy přetlačili 4:3 v prodloužení, byť ještě chvíli před koncem prohrávali 1:3, ale poté se nebývale zvedli a dvěma góly během necelé minuty srovnali stav. Poslední slovo měl hostující útočník Darek Hejcman, jenž duel v čase 61:51 definitivně rozsekl. Poslední Berani tak snížili ztrátu na čtrnácté Kladno na třináct bodů.

„Přijeli jsme s očekáváním těžkého zápasu. Litvínov bojuje o jiné pozice než my. Navíc jsme teď měli sérii, kdy se nám nedařilo bodovat. Po první třetině, která nebyla z naší strany tak dobrá, jsme prohrávali 0:2. Dostat ještě jeden, asi by bylo po zápase,“ ví dobře asistent zlínského trenéra Luboš Rob.

První třetina ale jasně vyzněla pro domácí Severočechy. V úvodní třetině soupeře jasně přestříleli 11:4, z převahy vytěžili dvě branky. Skóre otevřel Balinskis, druhý gól přidal 34 sekund před přestávkou precizním blafákem do bekhendu Zdráhal.

Verva mohla v prostřední části své vedení ještě navýšit, ale Zdráhal hostujícího gólmana Kašíka nepřekonal. Zlínská opora si vzápětí poradila i s tvrdou ranou Jarůška. Pokus Balinskise skončil na tyči.

Moravané nepříjemné chvíle přečkali a ve 35. minutě výsledek snížili, když se po Gazdově střele z otočky prosadil dorážející Zabusovs. Vyrovnat mohl v závěru druhé třetiny Claireaux. Francouzský útočník ovšem žádnou ze svých dvou šancí nevyužil.

„Myslím, že zápas se trošku zlomil, když se v půlce druhé třetiny hrálo čtyři na čtyři, tam jsme začali být aktivnější. A hlavně jsme potom také snížili kontaktním gólem. Těch 1:3 potom nebylo jednoduchých, ale my jsme trošku cítili šanci a tu jsme využili,“ prohlásil Rob.

Litvínov přiblížil výhře po dalším sólu Zdráhal, ale hotovo zdaleka nebylo. Berani se neuvěřitelně zvedli a zápas dovedli do prodloužení. V 52. minutě Mallet zaskočil brankáře Godlu a snížil, vyrovnání po necelé minutě zařídil obránce Ferenc.

Rozhodnutí padlo po přesné střele Hejcmana do šibenice.

„Nebylo to zadarmo, podržel nás brankář, ale rozhodlo asi to, že jsme chtěli malinko víc a byli jsme v některých věcech obětavější,“ dodal Rob.

Domácí kouč Vladimír Růžička nedokázal závěrečný výpadek pochopit. „Za stavu 3:1, kdy je deset minut do konce, ale zkrátka nemůžeme zápas pustit. Přesně se ale ukazuje jedna věc – je to už asi dvanáctý třináctý zápas, co tady jsem, kdy vedeme, ale nedohrajeme to do konce a prohrajeme. Tohle už je vrchol všeho, když nejsme schopní tohle uhrát. Zlínští hráči tam alespoň pochytali nějaké puky, ale my nevyblokujeme jedinou střelu od modré čáry, nejsme ochotní tomu dát víc, proto zápasy nedotáhneme do vítězného konce,“ hněval se olympijský vítěz z Nagana a bývalý kouč hokejové reprezentace.

Zlíňané zvítězili 4:3 a na venkovní triumf se pokusí navázat v neděli doma v derby proti Kometě Brno.

Hokejová extraliga, 46. kolo –

HC Verva Litvínov – PSG Berani Zlín 3:4 v prodloužení (2:0, 0:1, 1:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Balinskis (Estephan, P. Zdráhal), 20. P. Zdráhal (Irving), 49. P. Zdráhal (Jarůšek) – 35. Zabusovs (Gazda), 52. Mallet (Honejsek, Claireaux), 53. Ferenc (Kubiš, Zabusovs), 62. Hejcman (Zabusovs). Rozhodčí: Jeřábek, Veselý – Lučan, Kis. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Litvínov: Godla – Irving, Balinskis, Strejček, Hrbas, Stříteský, Demel, D. Kolář – P. Zdráhal, Estephan, Jarůšek – Fronk, V. Hübl, P. Straka – P. Svoboda, M. Sukeľ, A. Kudrna – Havelka, Jurčík, M. Chalupa. Trenér: V. Růžička.

Zlín: Kašík – Gazda, Mamčics, Suhrada, O. Němec, Ferenc, Žižka, M. Novotný – Claireaux, R. Veselý, Mallet – Michasjonok, Honejsek, Makarenko – Okál, Hejcman, Kubiš – Köhler, P. Sedláček, Zabusovs. Trenér: L. Jenáček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x