Skvělý taktický výkon. Fotbalisté Zlína získali proti Spartě bod

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) okradli Spartu o dva body. Foto: FC TRINITY Zlín
ZLÍN - Sázka na poctivou defenzivu a taktický výkon slavila úspěch. Fotbalisté Zlína ve FORTUNA: LIZE bodovali počtvrté v řadě, na Spartě remizovali 0:0. O senzaci nejde. Ševci měli ve druhé půli větší šance, ale Fillo trefil břevno a střídajícího Silného vychytal domácí gólman Holec.

„Bod bereme s pokorou. Jsem rád, že si jej odvážíme, protože za to, jak to kluci odpracovali a jak plnili úkoly, jsme si ho určitě zasloužili,“ míní trenér Zlína Jan Jelínek.

Sparta do obou poločasů vstoupila velmi aktivně a hrozila po centrovaných míčích. Na to jsme byli připravení, standardní situace jsme taky ubránili. Čekali jsme na vypíchnuté míče ve středu hřiště a brejkové situace, které se nakonec objevily. Bohužel jsme je nevyřešili gólově, abychom byli šťastnější a přetavili to ve tři body na naší stranu,“ dodal.

Zatímco Moravané získali v náročném týdnu pět bodů, Pražané třikrát remizovali a čím dál více se souží. „Nevidím problémy, ale výzvy. Jsme tým, který se trápí s vytvářením šancí a střílením gólů proti velmi defenzivně laděným týmům, s nimiž hrajeme od začátku sezony. Soupeři zaparkují autobus, kvůli čemuž si těžce vypracováváme příležitosti a dáváme góly. Musíme se chopit výzvy, zlepšit se a hrát lépe v ofenzivě. Je evidentní, že v utkáních dominujeme, ale z té dominance si nevytvoříme dostatek šance. První poločas proti Zlínu mě zklamal. V ofenzivě jsme byli příliš pomalí, neměli jsme dostatečné tempo, nevytvořili si dost příležitostí. Zlín taky mohl skórovat a mohl si odvést tři body,“ ví dobře kouč Sparty Brian Priske.

Fotbalisté Zlína se vlastním fanouškům představí zase v sobotu, kdy doma vyzvou Zbrojovku Brno. Souboj moravských rivalů na Letné začíná v šestnáct hodin.

FORTUNA: LIGA, 7. kolo

Sparta Praha – Trinity Zlín 0:0

Rozhodčí: Berka – Hájek, Vlček – Szikszay (video). ŽK: Sörensen, Čvančara – Hrubý, Janetzký, Silný. Diváci: 12.354.

Sparta: Holec – Mejdr (65. Wiesner), Sörensen, Zelený (46. Panák), Höjer – Daněk, Pavelka, Sadílek (46. Fortelný), Jankto (65. Juliš) – Čvančara, Kuchta (76. Karabec). Trenér: Priske.

Zlín: Rakovan – Reiter, Simerský, Kolář, Procházka, Bartošák (58. Silný) – Fillo (71. Dramé), Hrubý, Janetzký, Čanturišvili – Jawo (90. Hloušek). Trenér: Jelínek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x