Skvělý úspěch zlínského Vertikon týmu! Viktorie Konečná je mistryní ČR v boulderingu

Foto: Český horolezecký svaz
ZLÍN – Jak už je zvykem, koncem září se ve Slaném opět konal třídenní boulderingový maraton, kde nejlepší čeští lezci bojovali o tituly mistrů České republiky. Skvěle se dařilo zástupcům zlínského Vertikon týmu – Viktorie Konečná nenašla mezi ženami přemožitelku a stala se mistryní ČR. V mužské kategorii se blýskl Šimon Potůček, který skončil na 2. místě.

Finále bylo opět velmi napínavé a jak už je ve Slaném tradicí, závodníky k ještě lepším výkonům tlačilo místní bouřlivé publikum.

Celé ženské finále bylo velmi vyrovnané. Poslední boulder byl více lezecký než běžné moderní bouldery a i vzhledem k počtu kroků vyžadoval značnou sílu a vytrvalost,“ informoval Jiří Vlček ze zlínského Vertikonu.

Vypořádat se s ním nakonec dokázala pouze jediná závodnice, a sice Viktorie Konečná, která se tím suverénně vyšvihla na první místo a tedy pro titul mistryně České republiky 2023!

Mužský titul měl na dosah i Šimon Potúček z Vertikon týmu, kterého však sporný výrok rozhodčích odsunul na celkové 2. místo, které je i tak obrovským úspěchem zlínského lezení.

Zlínským lezcům Vertikonu se na MČR v boulderingu dařilo i v mládeži. V kategorii U14 se na 1. a 3. místě umístily Adéla Bodanská a Anežka Žáková, v kategorii U12 dosáhl na bronz Miroslav Bodanský a kategorii U18 opanovala Viktorie Konečná před stříbrnou Adélou Koňaříkovou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x