Sladký počin v nesladké době. Dobroty z cukrárny našly adresáty

Foto: Hana Janečková
V sobotu ráno se dozvěděli, že nemohou otevřít. Tím pádem ve zlínské cukrárně Dino tak jako jinde vyvstala otázka, co se zbožím, které měli připraveno pro své sladkomilné zákazníky.

„Shodli jsme se docela rychle, řekli jsme si, že asi 600 dobrot, od dortů po drobnější zákusky, rozhodně nedáme zamrazit. Šli jsme na to jinak. Moc dobře víme, že v téhle těžké době pomáhají ostatním třeba hasiči, městští policisté nebo zdravotníci. Nápad byl na světě,“ vypráví majitelka zlínské cukrárny Hana Janečková.

Sehnali si kontakty, dobroty nabalili do krabic a vyzvali adresáty, aby se zastavili u cukrárny.

Sladkosti zamířily také například do zlínské nemocnice. Brzy se ozvali například hasiči s tím, že jim dobroty velmi zpříjemnily sobotní službu.

Zajímavé je, koho takový čin potěšil nejvíce.

„Možná, že právě nás, ohlas na sociálních sítích byl okamžitě veliký a v této těžké době jsme udělali radost jiným i sami sobě. Myslím, že to všichni potřebujeme,“ konstatovala v neděli s mírným odstupem času Janečková.

„Rádi bychom poděkovali, naše posádky si opravdu pochutnaly. Mají teď často nebezpečné práce nad hlavu. Jde také o to, že v tom s kolegy vidíme krásný příklad lidské pospolitosti,“ komentoval událost mluvčí krajské záchranky Petr Olšan.