Slavia jede do Zlína. Ševci si nemohou dovolit prohrát

Foto: Trinity Zlín
ZLÍN - Zní to skoro jako krutý žert, veliký favorit z pražské Slavie jede v neděli do Zlína pro očekávanou výhru, ale domácí si porážku prostě nesmějí ani připustit. A na hřišti pak podat výkon, který je navede k bodům. Tak složité a tak prosté to je.

Matematika po patnácti odehraných kolech je totiž docela jasná. Pakliže domácí nezabodují, přezimují v tabulce na patnáctém místě s velmi citelným odstupem na týmy před sebou. Pokud ale dají do boje vše, co v nich je, může se stát cokoliv a dlouhý zimní spánek bude mnohem příjemnější. Liga pokračuje až na samém konci ledna.

Slavia má v ruce všechny trumfy, široký kádr kvalitních hráčů i nejvyšší ambice. Právě v tom je kupodivu šance těžce zkoušených Zlíňanů.

„Nebudeme říkat velká slova, snad jen to, že jsme do přípravy v týdnu dali vše, co v nás je a s favoritem se popereme, jak jen to půjde,“ dívá se dopředu realisticky Vachtang Čanturišvili, gruzínský fotbalista, který patří k oporám mužstva. Na Bohemians v utkání, jemuž velmi sluší ze zlínského pohledu označení „zápas blbec,“ hrál za Zlín posté a vstřelil třetí gól v týmu. Určitě by nepohrdl dalším zářezem proti jinému vršovickému celku.

Zlín hraje opravdu o hodně. A tak fotbalisté lákají do hlediště v neděli od 18 hodin co nejvíce fanoušků. Kdy jindy, než nyní, by měli přijít. A nebát se povzbudit…

Mimochodem úplně poslední zápas roku to pro ševce nebude, ještě ve čtvrtek 17. listopadu hrají rovněž doma osmifinále poháru proti druholigovému Vyškovu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x